Pradžia
Lt En

2023 metų poezijos knygų-nominančių pristatymas ir susitikimas su Tomu Venclova

2023 metų poezijos knygų-nominančių pristatymas ir susitikimas su Tomu Venclova

2024 m. gegužės 9 d. Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinys (Kauno g. 49) paeiliui ruošia du įdomius renginius. 17.00 val. organizuojamas tradicinis „2023 metų poezijos knygų-nominančių“ pristatymas. Dalyvauja Klaipėdos Vydūno gimnazijos 9mt ir 9dt klasės mokiniai ir mokytojos: Lilija Bručkienė, Ingrida Bertulienė, Karolina Remeikienė, Saulė Želnytė, Kristina Mickevičienė, Kristina Gedbudienė, Jūratė Dirginčienė. Vakaro svečias poetas, literatūros tyrinėtojas, profesorius Tomas Venclova. 18.30 val. susitikimas ir pokalbis su pačiu Tomu Venclova.

Metų poezijos knygų-nominančių pristatymo renginys startavo 2014 metais. Tai bendras I. Kanto viešosios bibliotekos ir Klaipėdos Vydūno gimnazijos renginys. Šios pavasarinės šventės nenutraukė net griežti karantino draudimai – ji buvo persikėlusi į virtualią erdvę. Todėl, šiais metais renginys įvyks jau 11-tą kartą.

Metų poezijos knygų-nominančių pristatymui buvo išrinkti penki poezijos leidiniai: Kristina Tamulevičiūtė „Gyvybė“, Vytautas Kaziela „Neatsimerk, Viešpatie“, Simonas Bernotas „Pasakų parkas“, Tadas Zaronskis „Spalvinimo knygelė draugams“, Tomas Venclova „Už Onos ir Bernardinų“.

Paskelbus šias nominantes, Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokiniai pasiskirstė grupėmis ir pradėjo kurti pristatymus, kuriuos išvysime renginio metu. Yra buvę visko: nedidelių spektaklių, šokių, dainų, vaizdo ir garso instaliacijų. Taigi, ko tikėtis šiais metais?

Apie vyksiantį renginį informuojami ir nominančių autoriai, kurių visada labai laukiame atvykstant. Labai smagu, kad knygos „Už Onos ir Bernardinų“ autorius Tomas Venclova pareiškė norą atvažiuoti ir pažiūrėti kaip vaikai supranta jo ir kitų autorių kūrybą.

Pasikalbėjęs su mokiniais, Tomas Venclova kvies iš arčiau susipažinti su juo ir dovanos pokalbį apie literatūrą, jos kūrimą, prasmę, suvokimą, vertimus ir kultūrinį gyvenimą.

Kviečiame dalyvauti ir dalintis.

Informacija skelbiama: www.biblioteka.lt

Dalintis:

https://fb.me/e/yz2KFCmCr

https://fb.me/e/3H5juB8qQ

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Lt En
Gyventojams