Pradžia
Lt En

Informacija dėl paramos maistu ir prekėmis

Informacija dėl paramos maistu ir prekėmis

Klaipėdos miesto gyventojai, 2019 metais norintys gauti paramą iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo (maisto produktus bei asmens higienos prekes), prašymus dėl šios paramos skyrimo ateinančiais metais gali pradėti teikti jau nuo 2018 m. gruodžio 1 d. Asmenys, šią paramą gavę 2018 metais bei norintys ją gauti ir ateinančiais metais, turi pateikti naujus prašymus. 

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Socialinės paramos skyrius primena, kad teisę gauti paramą iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo turi nepasiturintys gyventojai, gaunantys socialines pašalpas ir socialinę paramą mokiniams, globojami šeimose vaikai ir asmenys nuo 18 metų, kuriems paskirta globos (rūpybos) išmoka bei tie, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio (183,00 Eur).

Taip pat teisę gauti paramą maistu ir prekėmis turi ir Klaipėdos miesto gyventojai, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui yra didesnės nei 1,5 VRP dydžio, bet neviršija 2,5 VRP dydžių (305,00 Eur), jeigu bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų:

  • yra neįgalus ar sukakęs senatvės pensijos amžių asmuo;
  • augina vaiką (vaikus);
  • patiria socialinę riziką ir kreipimosi metu yra socialinės priežiūros paslaugų gavėjas (gyvena savarankiško gyvenimo namuose, nakvynės namuose ar krizių centruose, gauna socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo, intensyvios krizių įveikimo pagalbos, psichosocialinės pagalbos paslaugas);
  • yra prieglobsčio prašytojas arba gavęs prieglobstį Lietuvos Respublikoje ir kt.

Asmuo, gaunantis paramą, pasikeitus jo ar bendrai gyvenančių asmenų pajamoms, per dešimt darbo dienų apie tai privalo informuoti savivaldybę.

Klaipėdos miesto gyventojų prašymai dėl šios paramos priimami Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyryje:

  • Vytauto g. 13, tel. (8 46) 41 08 40, informacijos kabinete;
  • Laukininkų g. 19A, tel. (8 46) 32 46 96), priėmimo salėje.

Parama Klaipėdoje dalijama Labdaros ir paramos fonde „Maisto bankas“, adresu Sandėlių g. 56 (buvusios Šilutės pl. prekybos bazės teritorijoje).

Informacija dėl paramos atsiėmimo teikiama „Maisto bankas“ telefonu (8 46) 34 13 38, darbo dienomis 10.00–13.00 val.

Dėmesio. 2019 metais maisto produktai bus dalijami šešis kartus, o asmens higienos perkės - du kartus. Asmenims, kurie du kartus iš eilės neatsiima paramos arba pasikeičia jų pajamos, šeimos sudėtis, išvykus gyventi į kitą savivaldybę, valstybę ir kt., paramos teikimas nutraukiamas, o dėl paramos skyrimo jie turi kreiptis iš naujo.

      

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content