Pradžia
Lt En

2017 m. Klaipėdos kultūros magistrai Isroildžon Baroti, Darius Meškauskas ir Remigijus Šileika

Isroildžon Baroti (gim. 1957 m.) – dailininkas – keramikas, tarptautinių projektų organizatorius, labai aktyvus ir patriotiškas klaipėdietis.

Daugiau nei prieš 30 metų atvykęs gyventi į Klaipėdą iš tolimos Tadžikijos, I. Baroti sugebėjo labai greitai įsilieti į kūrybinį miesto ir Lietuvos Respublikos gyvenimą. Tai pasireiškė ne tik labai aktyviu dalyvavimu įvairaus masto parodose, kuriose dailininko kūryba išsiskyrė savitu braižu, puikiu technologijų valdymu bei originalia menine mąstysena. Dailininko autoriniai darbai sulaukė didelio dėmesio ir gerų įvertinimų profesionalioje erdvėje net tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir daugelyje Lietuvos parodinių salių, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Švedijos, Danijos, Vokietijos, Prancūzijos, Suomijos, Rusijos meno galerijose.

Ne mažiau ženkli Klaipėdos miestui Isroildžon Baroti kultūrinė-projektinė veikla, kurioje dailininkas stengėsi kuo plačiau ir svariau pristatyti Lietuvos meną užsienyje bei Klaipėdos visuomenę supažindinti su kitų šalių kultūrinėmis, meninėmis tendencijomis. 1992 m., įkūręs meno galeriją, I. Baroti pristatė Klaipėdos ir Lietuvos meną Vokietijos, Lenkijos, Čekijos, Švedijos, Danijos, Prancūzijos, Estijos ir kitų šalių parodinėse erdvėse. Per 25 metus I. Baroti vadovaujamos meno galerijos pastangų dėka, Klaipėdos kūrybinis potencialas tapo labiau žinomas ne tik Lietuvos, bet ir Europos kultūriniame žemėlapyje.

Darius Meškauskas (gim. 1964 m.) – Klaipėdos dramos teatro aktorius, vienas profesionaliausių Lietuvos scenos menininkų, buvęs Klaipėdos universiteto dėstytojas, šiuo metu dėstantis Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Darius Meškauskas ypatingo publikos ir teatrologų dėmesio sulaukė už vaidmenis Klaipėdos dramos teatre – 2016 m. bitininkas G. Grajausko „Pašaliniams draudžiama“, rež. O. Koršunovas; 2016 m. Rotmistras A. Strindbergo „Tėvas“, rež. M. Kimelė; 2007 m. Cezaris A. Strindbergo „Kelias į Damaską“, rež. O. Koršunovas; 2004 m. Heningas M. Majenburgo „Šaltas vaikas“, rež. O. Koršunovas, taip pat vaidmenis Oskaro Koršunovo teatre – 2010 m. baronas M. Gorkio „Dugne“, rež. O. Koršunovas; 2008 m. Hamletas V. Šekspyro „Hamletas“, rež. O. Koršunovas.

Aktorius už 2016 m. sukurtus vaidmenis buvo apdovanotas D. Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje kategorijoje „Geriausias aktorius“, Auksiniu scenos kryžiumi bei „Padėkos kauke“. D. Meškauskas kolegų minimas, ne tik kaip vienas profesionaliausių aktorių Lietuvoje, bet ir kaip labai atsidavęs, savo laiką bei energiją jauniesiems Dramos teatro aktoriams neatlygintinai dovanojantis pedagogas, nuoširdžiai pergyvenantis už jų aktorinio darbo rezultatus.

 

Remigijus Šileika (gim. 1950 m) – Klaipėdos universiteto Menų akademijos profesorius, kompozitorius.

Išskirtiniai, Klaipėdos kultūrinėje erdvėje unikalūs, miestą garsinantys R. Šileikos nuopelnai – profesionalios muzikos kūrimas. Kompozitorius sukūrė per 140 įvairių žanrų bei formų kūrinių (simfonijos, oratorijos, Requiem, rok-misterija, Koncertai su orkestru, sonatos, kameriniai instrumentiniai bei vokaliniai ansambliai, vokaliniai ciklai, solo ir choro dainos, pjesės įvairiems instrumentams ir kt.). Nemaža dalis kūrėjo kompozicijų yra susijusi su Klaipėda, Klaipėdos krašto kultūra, istorija.

Lietuvos leidyklos išleido apie 40 R. Šileikos kūrinių; Lietuvos radijo fonduose įrašyta apie 50 kūrinių; išleistos dvi autorinės kompaktinės plokštelės (CD). Kompozitoriaus kūrinių įrašų turi Ukrainos, Lenkijos, Švedijos, Slovėnijos radijas.

Remigijaus Šileikos kūrybiniai, organizaciniai, moksliniai, pedagoginiai, edukaciniai ir vadybiniai darbai garsina Klaipėdą Lietuvoje ir už jos ribų.

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content