Pradžia
Lt En

Dėl išmokos vaikui, kuriam suėjo 18-olika

Dėl išmokos vaikui, kuriam suėjo 18-olika

Universali išmoka vaikui yra skiriama iki vaikui sukaks 18 metų. Pasibaigus paskirtos išmokos vaikui mokėjimo laikotarpiui, jeigu vyresnis kaip 18 metų asmuo ir toliau mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant asmenis, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), išmoka vaikui gali būti skiriama ir toliau, kol asmuo baigs bendrojo ugdymo programą, bet ne ilgiau, iki jam sukaks 23 metai.

Dėl išmokos skyrimo po 18 metų gali kreiptis vienas iš vaiko tėvų (įtėvių), bendrai gyvenančių asmenų, globėjas (rūpintojas) arba pats pilnametis asmuo, turintis teisę gauti išmoką.

Jeigu asmenys mokosi bendrojo ugdymo mokyklose Lietuvoje, pažymos iš mokymo įstaigos pateikti nereikia, nes duomenys apie mokymąsi gaunami iš Mokinių registro. Jeigu asmenys mokosi bendrojo ugdymo mokyklose užsienio valstybėse ar profesinio mokymo įstaigose, reikalinga pažyma iš mokymosi įstaigos, kad asmuo mokosi pagal bendrojo ugdymo programą.

Prašymą gauti išmoką vaikui galima pateikti elektroniniu būdu per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą (SPIS) www.spis.lt (Piniginės išmokos → Išmokos vaikui skyrimas (SP-3A(1)) arba tiesiogiai kreiptis į deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių.

Klaipėdos miesto gyventojai išsamesnę informaciją apie išmokas vaikams, prašymo pateikimą gali sužinoti ir užsiregistruoti www.klaipeda.lt rubrikoje Socialinė parama arba paskambinę Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrio informacijos telefonais:

  • Taikos pr. 52C – tel. ( 8 46) 41 08 40
  • Laukininkų g. 19A – tel. (8 46) 32 46 96 ir (8 46) 39 10 68

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content