Pradžia
Lt En

Buvusi „Švyturio“ alaus darykla virs pajūrio Silicio slėniu

Buvusi „Švyturio“ alaus darykla virs pajūrio Silicio slėniu

„Tech Zity“ ketina sujudinti startuolių rinką Klaipėdoje – į buvusią alaus daryklos teritoriją investuojama 10 mln. Eur. Istorinėje vietoje, išsaugant jos išskirtinumą, įsikurs startuoliai, daugiafunkcinis centras, renginių salės, loftai, kavinės ir kitos viešosios erdvės, skirtos miestiečiams ir uostamiesčio svečiams. Buvusioje ,,Švyturio“ darykloje jau pradėti paruošiamieji rekonstrukcijos darbai, planuojama, kad  15 tūkst. kv. m daugiafunkcinis centras duris atvers 2022 metų pabaigoje.

,,Startuolių rinka plečiasi, tikime, kad Klaipėdoje slepiasi ne vienas būsimas vienaragis – milijardinės vertės kompanija. Kuriame infrastruktūrą, kuri skatintų kurti, bendradarbiauti bei būtų patraukli miestiečiams bei Klaipėdos svečiams“, – sako ,,Tech Zity“ vadovas Darius Žakaitis. ,,Tech Zity“ šiuo metu intensyviai ieško partnerių, norinčių prisidėti prie išskirtinio projekto – teikti maitinimo, sporto ir kitas paslaugas.

Startuoliai jau rikiuojasi eilėje

,,Tech Zity“ į Klaipėdą ketina atvesti jau gerai žinomus startuolius, kuriems naujoji erdvė atrodo itin patraukli. Čia, planuojama, galės dirbti tiek esami įmonės darbuotojai, tiek nauji, galbūt vietiniai klaipėdiečiai.

,,Darbo vieta Klaipėdoje – turbūt geriausias sprendimas, siekiant tobulo balanso tarp darbo ir laisvalaikio. Uostamiestyje gyvenimo tempas lėtesnis ir tai savaime sukuria tam tikro atsipalaidavimo jausmą, ko Vilniuje kartais daugelis pasigendame. Be to, karantino laikotarpiu, kai keliones į užsienį planuoti sudėtingiau, Klaipėda yra tas miestas, iš kurio galima dirbti per nuotolį, turėti jūrą šalia ir taip pakeisti savo kasdienybę“, – sako „Kilo.Health“ vadovas Tadas Burgaila.

Vieną didžiausių „Tech Zity“ Klaipėda projekto pliusų startuoliai įvardija objekto vietą – iš čia lengvai pėstute ar dviračiu pasiekiamas miesto centras, kavinės, perkėla, jūra. Pasak kito startuolio, ,,Ondato“,  vadovo L. Kanapienio, visa tai lemia sprendimą jungtis prie besikuriančios bendruomenės Klaipėdoje.

„Mums yra labai svarbus ir tas jausmas, kuris egzistuoja tik didesnėse bendruomenėse ir kurį galima rasti būtent tokiuose projektuose. Kolegos gali bendrauti ne tik tarpusavyje, bet ir su kitais bendruomenės nariais, kas sukuria tą ypatingą atmosferą, nuotaiką, galima susirasti naujų draugų, pasidalinti mintimis, idėjomis ir iššūkiais,“ – teigia „Ondato“ vadovas Liudas Kanapienis.

Išskirtinės erdvės ir maistas

„Tech Zity“ naujajame komplekse Klaipėdoje ketina sukurti išskirtines erdves bei prisidėti prie ilgalaikių uostamiesčio problemų sprendimo.  Klaipėdoje iki šiol nėra didelį kiekį žmonių talpinančių konferencijų salių, nors uostamiestis itin patrauklus konferenciniam turizmui. Įrenginėjant kompleksą konferencijų centrui bus skiriama net 2,8 tūkst. kv. m. Šalia bus įrengtos renginių salės, kurių viena talpins 600 kita 90 žmonių. Papildomam komfortui bus įrengtos ir dvi poilsio zonos renginių dalyviams, atskira erdvė vakarėliams ar neformaliam laikui po renginių.

„Tech Zity“ Klaipėda projekte maitinimo verslui planuojama skirti daugiau nei 1000 m2. Čia ruošiamos išskirtinės erdvės restorano veiklai su unikaliu vidiniu kiemu, daugiau nei 600 m2  kartu su lauko terasomis bus skirti pirmajai Klaipėdoje maisto halei (angl. food hall). Tokios koncepcijos maitinimo erdvės sulaukė didelio pasisekimo Vilniuje, tad tikimasi, kad klaipėdiečiai bei miesto svečiai jas įvertins.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content