Pradžia
Lt En

Klaipėdoje kuriasi viena pirmųjų fintech įmonių

Klaipėdoje kuriasi viena pirmųjų fintech įmonių

Mokėjimo kortelių atsiskaitymus internetu apdorojanti finansinių technologijų (fintech) bendrovė PaystraxKlaipėdoje šiemet ketina įkurti biurą ir pasamdyti mažiausiai 20 žmonių.

Šiuo metu Klaipėdos verslo centre „Light House“ jau dirba pirmieji „Paystrax“ darbuotojai. Įmonė turi biurą Vilniuje, tačiau operacijų vadovas Povilas Žiba tvirtina, kad būtent Klaipėdos padalinys ateityje bus pagrindinis.

„Paystrax“ Klaipėdoje šiemet tikisi įdarbinti apie 20 žmonių, plėtrą vykdys ir vėliau. P. Žiba pasakojo, kad uostamiestyje jiems reikalingų specialistų pasiūla yra pakankama. Tai buvo vienas pagrindinių veiksnių, kodėl plėtrai įmonė pasirinkto Klaipėdą.

„Itin daug dėmesio skiriame darbuotojų ugdymui ir talentų išlaikymui. Suformavę tvirtą ir patikimą komandą, galime sėkmingai investuoti ir siekti užsibrėžtų tikslų. Klaipėdoje ketiname investuoti ilgam“, -  tvirtino P. Žiba.

„Sodros“ duomenis, „Paystrax“ vidutinis atlyginimas sausį buvo didesnis nei 6,2 tūkst. eurų. P. Žiba pabrėžė, kad „Paystrax“, turinti Lietuvos banko išduotą licenciją, aptarnauja mokėjimo kortelių atsiskaitymus internetu, veikia pelningai ir turi klientų visoje Europoje.

„Žmonių, turinčių tokių specifinių žinių ir patirties mokėjimo kortelių operacijų valdyme, yra labai nedaug, tad ieškome jaunų, ambicingų, į tikslą orientuotų, pozityvų požiūrį turinčių darbuotojų su universitetiniu išsilavinimu. Esame pasiryžę nemažai investuoti į mokymus, siekdami suteikti reikalingų žinių, nes tikimės sukurti ilgalaikius darbo santykius“, - sakė įmonės atstovas.

„Paystrax“ yra viena pirmųjų kregždžių Klaipėdos fintech padangėje. Diana Manko, „Klaipėda ID“ Investicijų ir investicinės aplinkos skyriaus vadovė, pabrėžė, kad uostamiestyje, yra pakankamai tokioms įmonėms reikalingų specialistų.

„Klaipėda turi kol kas dar neišnaudotą potencialą – LCC tarptautinio universiteto studentus ir absolventus. Čia studijuoja studentai net iš 57 šalių. Jų dėka Klaipėda gali pasiūlyti čia ateinančiam verslui platų užsienio kalbų spektrą. Paslaugų ekonomikos verslams dažnai tai gali tapti konkurenciniu pranašumu, nes verslai kai kuriais atvejais gali savo plėtros planus keisti atitinkamai pagal siūlomų talentų gebėjimus“, - tikino D. Manko.

Tokių įmonių kaip „Paystrax“ plėtra naudinga ir Klaipėdai. Paslaugų ekonomika yra prioritetinė miesto sritis, jos plėtra reikalinga tiek talentų pritraukimui, tiek jų išlaikymui.

„Jeigu norime išlaikyti paruošiamus studentus Klaipėdoje, turime jiems pasiūlyti patrauklių darbų, kad jie neemigruotų į užsienį ar kitus Lietuvos miestus“, - sakė D. Manko.

Remiantis VšĮ „Investuok Lietuvoje“ 2020–2021 metų ataskaita, Lietuvoje jau veikia daugiau nei 230 fintech įmonių, pernai jos buvo sukūrusios 4000 darbo vietų ir toliau sparčiai samdo žmones. D. Manko tikisi, kad „Paystrax“ atėjimas į Klaipėdą paskatins ir kitas fintech sektoriaus įmones įsikurti uostamiestyje.

„Vienas sėkmingai įsitvirtinęs ir besiplečiantis mieste verslas sukuria sniego gniūžtės efektą ir pritraukia kitus sektoriaus verslus. Stebime šią tendenciją kuriantis skirtingų sektorių verslų oficialiems ir neoficialiems klasteriams mieste“, - sakė D. Manko.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content