Pradžia
Lt En

Klaipėdos universitetas pasirašė sutartį su „Teltonika IOT GROUP“

Klaipėdos universitetas pasirašė sutartį su „Teltonika IOT GROUP“

Siekiant ugdyti ir skatinti jaunus žmones žengti į technologijų pasaulį tarp Klaipėdos universiteto ir „Teltonika IOT GROUP“ pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Bendras Teltonikos įmonių grupės ir universiteto tikslas – vystyti glaudžius ryšius tarp mokslo ir verslo, užtikrinti išsilavinimo atitikimą darbo rinkos poreikiams, išsiaiškinti specialistų ir įgūdžių poreikį, KU studentams suteikti praktikos ir įsidarbinimo galimybes, pagal poreikį padėti recenzuoti studentų baigiamuosius darbus bei kartu su universitetu rengti bendrus projektus, tyrimus ir seminarus.

„Galiu tik pasidžiaugti kompanijos „Teltonika IoT Group“ iniciatyva užmegzti bendradarbiavimo ryšius su Klaipėdos universitetu bei noru prisidėti prie jaunųjų specialistų rengimo. KU studijuoja būsimieji elektros inžinerijos bei informatikos inžinerijos specialistai, kurių laukiama ir šioje įmonėje. Potencialių darbdavių prisidėjimas prie studijų proceso, praktikos galimybės leis jaunuoliams dar studijuojant daugiau sužinoti apie įmonę ir galbūt ją pasirinkti tolesnei savo karjerai“, – džiaugiasi KU studijų prorektorė Dr. Sonata Mačiulskytė.

Abiturientų mažėja, technologijų specialistų paklausa didėja

Pagal LAMA BPO renkamus statistinius duomenis, Lietuvos abiturientų kasmet mažėja. Nors šiais metais studijų sutartis su aukštosiomis mokyklomis pasirašė apie 2 % daugiau abiturientų negu pernai, į inžineriją ir technologijas priimtųjų skaičius augo tik nežymiai, o į informatikos mokslus įstojusiųjų skaičius ir toliau mažėja. Kiekvienais metais verslo sektorius labiausiai laukia inžinerijos ir informacinių technologijų specialistų. Kadangi šios studijų kryptys yra itin svarbios šalies pramonės ir ekonomikos raidai, Vyriausybė joms pradėjo skirti daugiau finansuojamų vietų. 

Matydama didžiulį inžinerijos specialistų poreikį, Teltonikos įmonių grupė taip pat nusprendė prisidėti, pradėdama didelio masto stipendijų programą „Ateitis priklauso man!“. 2021 metais net 100 labiausiai motyvuotų pirmo kurso studentų iš įvairių Lietuvos aukštųjų mokyklų gavo 3 000 eurų metines stipendijas. Ši stipendijų programa jau davė pirmuosius vaisius. Dėl skiriamų stipendijų Kaune buvo sulaukta net 40 % daugiau stojančiųjų į elektronikos inžineriją.

Klaipėdos universitetas įtraukiamas į stipendijų programą

Nuo šių metų į Teltonikos 3 000 eurų metinę stipendiją galės kandidatuoti ir stojantieji į Klaipėdos universitetą. Stipendijų iniciatyvoje dalyvaus KU Informatikos ir Informatikos inžinerijos studijų programos.

Teltonikos įmonių grupei priklausančios VšĮ „Teltonika High-Tech Hill“ direktorius Julius Purlys pasidalino viltimi: „Tikimės, kad stipendijų programai apimant regionuose įsikūrusias aukštąsias mokyklas, galėsime paskatinti ten gyvenantį jaunimą siekti žinių, domėtis aukštosiomis technologijomis ir stoti į inžinerijos specialybes, palengvinant jiems finansinę naštą pirmais studijų metais.“

“Teltonikos/KU informacija

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content