Pradžia
Lt En

„Portathon Baltic“ pristato naujas komandas ir ambicingą iššūkį

„Portathon Baltic“ pristato naujas komandas ir ambicingą iššūkį

Klaipėdos inicijuotas uosto technologijų hakatonas „Portathon Baltic 2020“ šiemet sulaukė susidomėjimo ne tik Europos šalyse. Į renginį, kuris rugsėjo 25-27 dienomis vyks ir virtualioje platformoje, užsiregistravo trys komandos iš Dubajaus, o taip pat dalyviai iš Lietuvos, Vokietijos, Švedijos, Lenkijos, Italijos.

„Tai, jog žinia apie šį hakatoną nuskriejo iki pat Vakarų Azijos verslo bei transporto hub‘u tituluojamo megapolio, liudija pasirinktos renginio krypties aktualumą bei tai, kad  daugelis uostams bei  verslui aktualių iššūkių yra universalūs. Dar labiau išaugęs renginio tarptautiškumas bei šiemet pasiūlyta galimybė prie hakatono prisijungti virtualiai iš bet kurio pasaulio kampelio, sudaro sąlygas labai įdomioms komandų ir atskirų specialistų bendradarbiavimo formoms, atveria naujų perspektyvų”, – akcentavo hakatoną inicijuojančio Klaipėdos mokslo ir technologijų parko plėtros vadovas Andrius Sutnikas.

„Portathon Baltic“ dalyvių sąraše jau rikiuojasi apie 50 technologijų entuziastų. Didžioji dalis registravosi išsyk  susibūrę į komandas, tačiau yra ir pavienių inovatorių, kurie telks mišrias komandas su kitų sferų specialistais. Prisijungti dalyviai dar gali.

Šiemet renginio partnere vėl tapo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), prisijungė naujai įsteigtas Lietuvos jūrinis klasteris, pajėgos iš didžiausio Lenkijos uostamiesčio – organizacija „Gdansk-Gdynia-Sopot Metropolitan Area“  bei verslo inkubatorius "Starter". „Portathon Baltic 2020“ taip pat užsitikrino  tarptautinių projektų „Smart Up BSR“, „Secmar“, „Connect 2 Small Ports“ palaikymą.

Šią savaitę apie įsitraukimą į hakatoną patvirtino ir į mėlynųjų biotechnologijų vystymą nukreipto projekto „Alliance+“ partneriai iš 5 Baltijos jūros regiono šalių.

„Mūsų visų gyvenimo kokybė ir ateitis neatsiejama nuo gebėjimo apsaugoti ir tvariai panaudoti turimus jūrų ir pakrančių resursus. Projekto „Alliance+“ įsitraukimas į hakatono partnerių gretas yra išties vertingas, nes jo dėka temų ir iššūkių spektras taps platesnis ir atliepiantis šiandienos aktualijas“, – pažymėjo A.Sutnikas.

„Alliance+“ drauge su Klaipėdos mokslo ir technologijų parku jau anonsuoja naują dalyviams skirtą iššūkį, kviesiantį siūlyti sprendimus, padedančius mažinti vandens taršą panaudojant jūrų biologinius išteklius ar komponentus.

Geriausią sprendimą šioje kategorijoje pasiūlysianti komanda bus pakviesta dalyvauti „Alliance+“ mėlynųjų biotechnologijų akseleratoriuje, kuris yra sujungęs platų europinį ekspertų, mokslo institutų ir laboratorijų tinklą, padedantį startuoliams realizuoti jų inovatyvias idėjas.  

Jau anksčiau skelbtų „Portathon 2020“ iššūkių spektras apims skaitmenizacijos logistikos sektoriuje, automatizuotos uostų įrangos, uosto terminalų  skaitmenizacijos, išmanių transporto ekosistemų, kibernetinio saugumo jūriniame sektoriuje kryptis.

„Portathon Baltic 2020” suteikia puikią galimybę pritraukti verslui itin reikalingų inovatyvių idėjų, sutelkti reikalingų žinių, tad uosto įmonės ir kitos organizacijos kviečiamos aktyviai įsitraukti iki rugsėjo 5 d. siūlant su šiomis kryptimis susijusius iššūkius el. p. projects@kmtp.lt.

Įdomiausius sprendimus, padedančius išspręsti verslui, uostams ir uostamiesčiams aktualias problemas sugeneruosiančių komandų lauks solidūs prizai. Pernai jų fondas siekė 4 tūkst. Eur.

 

Dalyvių registracija: bit.ly/Portathon2020Registration

 

Parengta pagal VšĮ „Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas“ informaciją.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content