Pradžia
Lt En

Artėja aitvarų festivalis „Vėjų vėjai“

Artėja aitvarų festivalis „Vėjų vėjai“

Vasaros startą Klaipėda skelbia birželio 3-ąją, kviesdama į pirmąjį paplūdimio aitvarų festivalį „Vėjų vėjai“. Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtas renginys ne tik ragins kelti akis į dangų, mėgautis Klaipėdos pajūriu, bet ir pasiūlys daugybę jūrinių veiklų, edukacijų, muzikinių pasirodymų. Melnragės Neįgaliųjų paplūdimyje, beveik 400 metrų ruože, nusidrieks 35 didžiųjų figūrinių aitvarų fiesta. Vienos dienos festivalio padangę savo aitvarais kviečiami papildyti maži ir dideli, šeimos, bendruomenės, kolektyvai.

Pirmąjį vasaros šeštadienį, birželio 3-ąją, Klaipėdos pajūrį nuspalvins paplūdimio figūrinių aitvarų festivalis „Vėjų vėjai“. Ryškiausiu naujai rengiamo festivalio akcentu taps didieji figūriniai aitvarai, kurie yra svarbiausias visame pasaulyje vyksiančių tokio tipo festivalių akcentas.

„Mintis apie tokį festivalį jau kurį laiką kurstė mūsų komandos fantaziją. Su lengvu pavydu stebėjome sektinus pavyzdžius pasaulyje, kol pagaliau išdrįsome patys pabandyti ir kitiems parodyti. Dėkojame Klaipėdos miesto savivaldybei už idėjos palaikymą ir labai tikime, kad spalvingas ir itin plačiai auditorijai skirtas festivalis, taps ne tik kasmetiniu, bet ir tarptautiniu“, - sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorė Eglė Šulskė.

Anot organizatorių, nors aitvarai Lietuvos padangėje nėra naujiena, Klaipėdos pajūrį jie papuoš pirmą kartą. Šį kartą renginyje skraidys Lietuvos entuziastų turimi ir pasiūlyti aitvarai. Festivalio metu į dangų pakils beveik keturios dešimtys didžiųjų figūrinių aitvarų, kurių ilgis - iki 25 metrų. Danguje skrajos vėjo turbinos, aštuonkojai, laivai, vandens gyvūnai, kiti jūriniai akcentai.

Birželio 3 d., Neįgaliųjų paplūdimyje Melnragėje organizuojamas festivalis pasiūlys pilną veiklų ir pramogų dieną. Nuo 12 iki 21 val. festivalio svečių lauks didieji figūriniai aitvarai, aitvarų dirbtuvės, varžybos, studijos „Grock“ muzikiniai pasirodymai. Nuo vidurdienio vyks kūrybinės aitvarų dirbtuvės. Čia bus galimybė pasigaminti savo aitvarą, užtikrinant priemonių tvarumą ir ekologiją. Kūrybinių aitvarų dirbtuvių metu menininkai, Vilniaus Dailės akademijos, Klaipėdos filialo studentai bei aitvarų gamybos specialistai konsultuos ir padės susikurti individualius aitvarus. Festivalio programą papildys Lietuvos jūrininkų sąjunga, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, „Vaikų linija“ ir kiti.

Kad Klaipėdos padangę papuoštų ne tik didieji, profesionalų leidžiami aitvarai, renginio organizatoriai kviečia miesto bendruomenę – vaikus, mokinius, studentus, įmones, organizacijas gaminti savo aitvarus, o birželio 3-iąją, festivalio metu, juos pakelti į dangų. Jei birželio 3-iosios vėjai būtų nepalankūs aitvarų kėlimui, renginį numatyta perkelti į sekančią dieną.

Tokie aitvarų festivaliai pasauliui – įprastas ir labai laukiamas renginys. Jau kelis dešimtmečius jie vyksta Italijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Amerikoje. Pastarieji renginiai sutraukia didelius dalyvių srautus net ir iš kitų šalių atvykusius pažiūrėti įspūdingo reginio. Siekiama, jog šis festivalis būtų tęstinis ir kiekvienais metais skatintų įsitraukti vis gausesnę miesto bendruomenės dalį, pritrauktų vis didesnį dalyvių skaičių ir prisidėtų prie miesto patrauklumo didinimo.

DATA: 2023 m. birželio 3 d.

LAIKAS: 12.00-21.00 val.

VIETA: Melnragės Neįgaliųjų paplūdimys, Klaipėda

 

VšĮ „Klaipėdos šventės“ informacija

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content