Pradžia
Lt En

Baigtas Ąžuolyno giraitės sutvarkymas

1
Baigtas Ąžuolyno giraitės sutvarkymas

Ąžuolyno giraitėje intensyviai vykę atnaujinimo darbai jau baigti. Liko tik pastatyti informacinius ženklus, nuimti tvoras ir apsaugines medžiagas nuo naujų objektų. Tarp Kauno ir Paryžiaus Komunos gatvių esančiame parke suformuotos skirtingos zonos, skirtos tiek ramiam poilsiui, tiek aktyviam laisvalaikiui, atnaujinti esami bei nutiesti nauji takai, sutvarkyta tvenkinio pakrantė. Atgimusios teritorijos plotas siekia 8,5 ha.

„Visas atnaujintos Ąžuolyno giraitės grožis atsivers pavasarį, kai sužaliuos augmenija, puošianti šią erdvę. Tikiuosi, kad įveikę didžiausius iššūkius dėl COVID-19, vėl galėsime drąsiai leisti laiką pamėgtose laisvalaikio erdvėse. Ąžuolyno giraitė bus viena iš jų, kurią ir iki šiol mylėjo gyventojai, tačiau tikiu, kad po atnaujinimo, ji bus dar populiaresnė. Čia kokybiškas erdves ras ir ramybės mylėtojai, ir vaikai, jaunimas, sportuojantys bei aktyvūs žmonės – ir visa tai gamtos prieglobstyje, miesto centre, kur tas prieglobstis itin svarbus ir vertingas”, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Atnaujinant parką vakarinėje teritorijos dalyje šalia tvenkinio sukurta pasyvaus poilsio zona. Čia sutvarkytos vandens telkinio pakrantės, įrengta terasa prie tvenkinio, poilsio aikštelės.

Aktyvaus laisvalaikio zona sukurta rytinėje parko dalyje, arčiau Šilutės plento. Čia įrengtos riedutininkų, multifunkcinės bei treniruoklių aikštelės. Dar vienas aktyvų laisvalaikį mėgstantiems žmonėms skirtas objektas įkurtas arčiau tvenkinio, kur įrengta smėlio tinklinio aikštelė.

Teritorijoje – net trys skirtingoms amžiaus grupėms skirtos vaikų žaidimų aikštelės. Dvi iš jų naujai įrengtos netoli aktyvaus poilsio zonos, trečia atnaujinta ties Kauno g. 9 A namu.

Visas funkcines zonas į vientisą sistemą jungia pagrindiniai bei šalutiniai pėsčiųjų ir dviračių takai. Parke pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai, įrengtas apšvietimas, pasodinta augalų, suformuotas kraštovaizdis, įrengta šunų vedžiojimo aikštelė.

   

„Pagrindinis tikslas atnaujinant parką – ne tik sukurti erdves įvairių pomėgių turintiems gyventojams, bet ir išsaugoti natūralią gamtą, kuri yra šios teritorijos puošmena. Tikimės, kad tai pavyko suderinti ir parkas bus mėgstama gyventojų laisvalaikio erdvė. Įgyvendinant projektą stengėmės įsiklausyti į bendruomenės poreikius, gyventojų pageidavimu atlikta ir papildomų darbų – nutiesta daugiau pėsčiųjų takų nei buvo planuota, atnaujinta vaikų žaidimų aikštelė “, – sako savivaldybės administracijos vyr. patarėja Inga Kubilienė.

   

Projekto „Ąžuolyno giraitės sutvarkymas, gerinant gamtinę aplinką ir skatinant aktyvų laisvalaikį bei lankytojų srautus“ įgyvendinimo vertė 2,59 mln. Eur, papildomų darbų vertė – 65 tūkst. Eur.

   

Ąžuolyno giraitės atnaujinimas buvo įvertintas ir Vidaus reikalų ministerijos (VRM) inicijuotame projekte „Regionų magnetai“. Ąžuolyno giraitės atnaujinimo projektas buvo pripažintas vienu geriausių VRM finansuojamų infrastruktūrinės plėtros projektų 2014-2020 metais regionuose ir pelnė apdovanojimą „Visuomenės balso“ kategorijoje.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content