Pradžia
Lt En

COVID-19: Klaipėda svarsto papildomas saugumo priemones

2
COVID-19: Klaipėda svarsto papildomas saugumo priemones

Augant užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičiui, Klaipėdos savivaldybė numato imtis papildomų saugumo priemonių. Miesto vadovai bei sveikatos, švietimo, socialinės apsaugos, kultūros sritis kuruojančių struktūrinių padalinių vedėjai siūlymus šiandien aptarė su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktoriumi.

„Klaipėda jau taip pat praktiškai yra įžengusi į padidintos rizikos savivaldybių zoną, miestui iškyla tie patys iššūkiai, kaip ir daugeliui Lietuvoje. Nusprendėme nelaukti, kol situacija bus tokia, kai sprendimus reikės priimti neišvengiamai, todėl jau dabar ruošiamės sprendimams, kurie yra būtini bei racionalūs ir kurie gali veikti kaip prevencija tam, kad išvengtume maksimalių draudimų, ribojimų ir panašių dalykų“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Šiandien aptarti siūlymai kitą savaitę bus svarstomi Savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijoje, kuri ir priims galutinius sprendimus.

Pokyčiai švietimo įstaigose

Specialistams šiuo metu nerimą kelia situacija švietimo sektoriuje, ypač – neformalaus ugdymo užsiėmimai. Susitikimo metu aptarta galimybė riboti neformalaus ugdymo veiklą, nes mokyklose atskiriami mokinių srautai, tačiau skirtingų klasių ir mokyklų auklėtiniams susitinkant neformalaus ugdymo užsiėmimuose, vaikų srautų ir COVID-19 plitimo rizikos suvaldymas yra sudėtingas. Taip pat aptarta galimybė 5-12 klasių mokiniams plačiau taikyti ugdymą nuotoliniu būdu, jei mokykloje nustatomas bent vienas COVID-19 atvejis. Siūlyta, jog nustačius susirgimą, nuotoliniu būdu galėtų mokytis visi konkrečios mokyklos auklėtiniai nuo 5 klasės. Tuo pat metu pradinių klasių moksleiviai ugdymą galėtų tęsti įstaigoje, tačiau jei COVID-19 būtų nustatytas šioje amžiaus grupėje, nuotoliniu būdu turėtų dirbti ta klasė, kurioje nustatytas atvejis, jei Nacionalinis visuomenės sveikatos centras nenurodytų, jog būtina izoliuoti daugiau darbuotojų ar vaikų. Tas pats principas būtų taikomas ir darželiams. Plačiai netaikyti nuotolinio ugdymo jaunesniems vaikams siūlyta siekiant sudaryti galimybes tėveliams tęsti darbinę veiklą.

Renginiai, kavinės, barai – veikla turi vykti laikantis saugumo priemonių

Aptariant įvairių renginių organizavimą akcentuota, kad ypač svarbu atsakingai laikytis numatytų saugumo priemonių – išlaikyti atstumus, dėvėti kaukes ir kt. Dėl maitinimo įstaigų veiklos bus kalbamasi su verslo atstovais.

„Drausti renginių kol kas neskubame, tikėdamiesi sąmoningumo, laikymosi tų taisyklių, kurios jau yra numatytos dabar. Šiandien taip pat dar nekalbame apie draudimus ir ribojimus maitinimo įstaigų veiklos kontekste. Klaipėdoje mes į tai žvelgiame atsargiai, santūriai ir atsakingai. Ateinančią savaitę planuoju situaciją aptarti su smulkaus ir vidutinio verslo atstovais bei išgirsti jų siūlymus“, – sako Klaipėdos meras.

Keičiasi gyventojų aptarnavimo tvarka

Augantis užsikrėtimų skaičius koreguoja ir gyventojų aptarnavimo tvarką Savivaldybės administracijoje. Dėl koronaviruso plitimo grėsmės Klaipėdos miesto savivaldybė rekomenduoja gyventojams rinktis nuotolines paslaugas ir į asmenis aptarnaujančius padalinius atvykti tik tuomet, kai tai yra būtina, nesant galimybės kreiptis nuotoliniu būdu. Prireikus paslaugų, jas galima užsisakyti el. būdu paslaugos.klaipeda.lt. Prašymai taip pat priimami elektroniniu paštu info@klaipeda.lt. Papildoma informacija teikiama telefonu (8 46) 39 60 66. Nenutraukiamas aptarnavimas ir savivaldybėje, tačiau be išankstinės registracijos gyventojai bus priimami tik Klientų aptarnavimo skyriuje Liepų g. 11, norint atvykti į visus kitus padalinius būtina išankstinė registracija, kai kurie padaliniai gyventojus aptarnaus tik nuotoliniu būdu. Išsamiau apie aptarnavimo tvarką čia: https://www.klaipeda.lt/lt/asmenu-aptarnavimas-ekstremalios-situacijos-metu/7773 

Nuotoliniam darbui – prioritetas

Savivaldybės administracijoje darbas, kai tai įmanoma, bus organizuojamas nuotoliniu būdu. Taip pat nuotoliniu būdu Savivaldybės administracijoje numatoma organizuoti visus posėdžius, atsisakoma komandiruočių, nuotoliniu būdu meras siūlo dirbti ir Savivaldybės tarybai, tarybos komitetams bei Savivaldybei pavaldžių įstaigų darbuotojams, kai tai leidžia darbo pobūdis.

Plečiama Mobilaus punkto veikla

Pasak mero, susirgimų dinamika rodo, kad neišvengiamai teks plėsti Mobilaus punkto veiklos apimtis. Planuojama, kad čia dirbs ne trys, kaip šiuo metu, o keturios specialistų pamainos. Taip pat siūloma Sveikatos apsaugos ministerijai sudaryti galimybes mobilius punktus steigti visose savivaldybėse, nes šiuo metu Klaipėdos miesto punktas aptarnauja viso regiono gyventojus. Šis klausimas šiandien aptariamas ir su kitų Klaipėdos regionų merais. Mobilių punktų steigimas kitose regiono savivaldybėse būtų patogesnis jų pačių gyventojams, kuriems nebereikėtų važiuoti į Klaipėdą, o Klaipėdos mobiliam punktui padėtų išvengti perkrovos, jei susirgimų skaičius ženkliai išaugtų.

 

Šiuo metu Klaipėdos mieste COVID-19 serga 144 asmenys. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydomi 22 pacientai, 3 iš jų yra reanimacijoje. Nuo karantino pradžios Klaipėdoje iš viso yra patvirtinta 456 COVID-19 atvejų.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content