Pradžia
Lt En

Dalyvaujamasis biudžetas: kviečiame balsuoti už patraukliausias gyventojų iniciatyvas

Dalyvaujamasis biudžetas: kviečiame balsuoti už patraukliausias gyventojų iniciatyvas

Klaipėdiečiai dar kartą pademonstravo, jog jiems rūpi gyvenamoji aplinka ir jie turi idėjų, kaip ją padaryti dar patrauklesnę ir patogesnę.

Antrąkart Klaipėdoje vykdomam dalyvaujamajam biudžetui gyventojai iki paraiškų teikimo termino  rugsėjo 1 d. iš viso pateikė net 31 pasiūlymą, kaip pagerinti gyvenamąją aplinką, viešąsias erdves Klaipėdos mieste. Iš jų 29 paraiškos buvo pateiktos elektroniniu būdu platformoje dalyvauk.klaipeda.lt, 2 pristatytos į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją. Beje, šiemet idėjas kaip pagerinti aplinką uostamiestyje galėjo teikti ne tik klaipėdiečiai, bet visi neabejingi Klaipėdai asmenys, nesvarbu, kur jie gyvena.

Speciali savivaldybės darbo grupė atliko pateiktų idėjų vertinimą (išnagrinėjo, ar pateikti pasiūlymai atitinka patvirtintos tvarkos reikalavimus, ar juos įmanoma įgyvendinti gyventojų pasiūlytose miesto teritorijose ir kt.) ir galutiniam dalyvaujamojo biudžeto etapui – balsavimui – atrinko 13  gyventojų pasiūlytų idėjų. Su pasiūlymų atmetimo priežastimis idėjų autoriai galės susipažinti portale dalyvauk.klaipeda.lt. Kaip ir pernai, šiemet gyventojai siūlė įrengti vaikų žaidimo, sporto aikšteles, gėlynus, knygomatus, be to, kai kurios pernai siūlytos, bet nelaimėjusios gyventojų idėjos šiemet buvo pateiktos pakartotinai. Su visomis gyventojų idėjų konkursui pasiūlytomis iniciatyvomis bus galima susipažinti čia: dalyvauk.klaipeda.lt. Balsavimas už geriausias idėjas startuos jau rytoj, rugsėjo 27 d., ir truks daugiau negu mėnesį – iki lapkričio 7 d. Kviečiame klaipėdiečius būti aktyvius: balsuoti už patikusias iniciatyvas ir paraginti tai daryti kaimynus, draugus, kolegas!

Beje, balsuoti už labiausiai patikusias idėjas galės jau tik klaipėdiečiai (teikti idėjas galėjo visi jų turintys) – Klaipėdos mieste savo gyvenamąją vietą deklaravę, vyresni nei 16 metų asmenys. Balsavimas vyks  dalyvauk.klaipeda.lt , į šį tinklapį taip pat bus nukreipiama apsilankius Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainėje adresu www.klaipeda.lt . Tie, kas neturi galimybės balsuoti internetu, prabalsuoti galės atvykę į savivaldybės administraciją arba artimiausiame savivaldybės bibliotekos padalinyje. Laimėjusių iniciatyvų autoriai turės teisę susipažinti su projektų vykdymo eiga.

Balsavimo rezultatus paskelbti numatoma iki š. m. lapkričio 11 d. Už patraukliausių gyventojams idėjų  įgyvendinimą bus sumokėta iš miesto biudžeto lėšų. Vienos laimėjusios idėjos įgyvendinimui iš miesto biudžeto bus skiriama iki 50 tūkst. Eur. Dalyvaujamojo biudžeto projektams įgyvendinti šiemet bus skirta 100 tūkst. eurų. Daugiau informacijos apie dalyvaujamąjį biudžetą savivaldybės interneto svetainėje www.klaipeda.lt.

Apie 2021 m. dalyvaujamąjį biudžetą. Galutiniame balsavimo etape 2021 m. daugiausiai klaipėdiečių balsų pelniusios 3 gyventojų iniciatyvos įgyvendinamos už miesto biudžeto lėšas, apie jas rašėme čia: https://www.klaipeda.lt/lt/naujienos/naujienos/7655/pirmasias-gyventoju-iniciatyvas-klaipeda-igyvendins-dar-siemet:3000 .

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content