Pradžia
Lt En

Darbą pradėjo vicemeras Algirdas Kamarauskas

Darbą pradėjo vicemeras Algirdas Kamarauskas

Klaipėdos miesto savivaldybėje darbą nuo birželio 1 d. pradeda vicemeras Algirdas Kamarauskas, kuris bus atsakingas už infrastruktūros projektus. Algirdas Kamarauskas šioje srityje turi sukaupęs didžiulę patirtį – yra dirbęs įgyvendinant ir valdant didelės apimties infrastruktūros projektus tiek valstybiniame sektoriuje, tiek privačiose tarptautinėse kompanijose, turi aukštąjį inžinerinį išsilavinimą.

Algirdo Kamarausko kandidatūrai buvo pritarta gegužės 25 d. vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje. Pristatydamas būsimąjį vicemerą Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus akcentavo, kad Algirdas Kamarauskas turi ilgametę vadovavimo patirtį ir yra gerai žinomas kaip asmuo, puikiai suprantantis ir suvokiantis infrastruktūros projektus, o trečiojo vicemero pozicijoje ir norima matyti tokį žmogų.

Pats Algirdas Kamarauskas sako, kad pradėdamas darbą pirmiausia nori nuodugniai išanalizuoti ir įsigilinti į savivaldybės strateginį veiklos planą, miesto bendrąjį planą, valdančiosios koalicijos programą. Įvertinus dokumentus, rodančius kryptį, kuria miestas eina, bus galima detalizuoti ir konkrečią projektų įgyvendinimo programą. O artimiausio laikotarpio prioritetai – procesų spartinimas užbaigiant jau vykdomus miestui svarbius projektus.

„Kalbant apie artimiausius prioritetus, kuriuos matau kaip mieste gyvenantis žmogus, tai didelių ir svarbių projektų užbaigimas, tokių kaip Baltijos pr. – Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcija, naujos mokyklos statyba. Reikia greitinti procesus ir siekti, kad projektai būtų įgyvendinti ir pradėtų duoti naudą miestui. Taip pat skirsiu dėmesį projektų rengimo kokybei. Kai projektų vertė ženkliai išauga, nes kažkas kažko nepagalvojo ar neįvertino, nėra tinkama praktika“, – sako vicemeras Algirdas Kamarauskas.

Vicemeras taip pat ketina didelį dėmesį skirti bendradarbiavimui su kitomis institucijomis ir ieškoti sąlyčio taškų įgyvendinant miestui svarbius projektus.

„Nė vienas projektas neįgyvendinamas be finansavimo, reikia suprasti, kad visko miestas negali finansuoti iš savo biudžeto, tad santykiai ir darbas su tokiomis institucijomis kaip Lietuvos automobilių kelių direkcija, valstybinio jūrų uosto direkcija ar Lietuvos geležinkeliai yra būtinas. Mes kaip uostamiestis turime daug sąlyčio taškų su šiomis institucijomis. Miestui aktualūs tokie projektai kaip pietinės uosto dalies situacija, nauja mažųjų laivų prieplauka, apie kurią jau ilgai kalbame, bet jos iki šiol nėra. Labai svarbūs įvažiavimai – išvažiavimai iš miesto: Jakų žiedinės sankryžos užbaigimas, pietinio įvažiavimo įrengimas, kelio Klaipėda-Šilutė ruožo, einančio palei Klaipėdą sutvarkymas“, – vardija A. Kamarauskas.

Iš viso Klaipėdos mieste yra trys vicemerų pareigybės. Prie mero komandos prisijungus Algirdui Kamarauskui vicemerų komanda Klaipėdos savivaldybėje yra pilnai suformuota. Vicemerėmis kiek daugiau nei mėnesį dirba Vaida Raugelė bei Lina Šukytė-Korsakė.

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content