Pradžia
Lt En

Gatvėms valyti planuojama daugiau pajėgų

1
Gatvėms valyti planuojama daugiau pajėgų

Šalyje vėl pradėjus gausiai snigti, su Klaipėdos kelininkais bei šaligatvių prižiūrėtojais dar kartą aptarti turimi pajėgumai bei galimi sprendimai, kad būtų užtikrinta kokybiška viešųjų erdvių priežiūra.  Su kelininkais sutarta ieškoti abipusių galimybių skirti daugiau pajėgų gatvių valymui. Anot mero Vytauto Grubliausko, taip pat pasigendama gatvių ir šaligatvių prižiūrėtojų bendradarbiavimo – pasitaiko, kai vieniems nuvalius savo ruožą, kiti jį vėl užverčia sniegu.

„Nors gausus sniegas galbūt Klaipėdos ir nepasieks, pasiruošti būtina. Pirmasis šių metų rimtas išbandymas gatvių, šaligatvių ir kiemų prižiūrėtojams nebuvo visiškai sėkmingas, tad ieškoti būdų, kaip pagerinti paslaugos kokybę, privalome visi. Nebenorėtume grįžti prie to, nuo ko teko pradėti – vėl kalbėti apie finansines sankcijas, nes tai ne tik finansiniai, bet ir pasitikėjimo praradimai. Nebegali būti taip, kad žiema užklupo netikėtai“, –  sako Klaipėdos meras.

Anot mero, visų pirma, daugiau bendradarbiavimo turėtų būti tarp paslaugos teikėjų – gatvių ir šaligatvių prižiūrėtojų, kiemus turinčių tvarkyti ir valyti daugiabučių administratorių. Tokių atvejų, kai kelininkai valydami gatves užverčia įvažiavimus į kiemus arba autobusų stoteles, šaligatvius, būti neturėtų. Taip pat ir šaligatvių bei kiemų prižiūrėtojai neturėtų sniego versti į važiuojamąją dalį – tokių skundų taip pat pasitaiko. Miesto tvarkymo skyrius jau praėjusią savaitę raštu rangovus paragino tarpusavyje koordinuoti veiksmus.

„Visi turime suvokti vieną paprastą dalyką – turbūt kiekvienas savo veiklos ruože žinote ką daryti ir dažniausiai tai darote sėkmingai. Bet reikia rasti ir sąveikos algoritmą, kaip padėti vieni kitiems. Taip neturi būti, kad nusivalei savo ruožą, o jei tavo darbo metodai tampa nepatogumu kitiems, tai jau ne tavo galvos skausmas. Tarp skirtingų paslaugos teikėjų sąveikavimo turi būti daugiau“, –  virtualiame susitikime su gatvių ir šaligatvių prižiūrėtojais sakė meras.

Analizuojant pirmojo susidūrimo su gausiu sniegu iššūkius, akcentuota, kad daugiau dėmesio būtina skirti šalutinėms gatvėms. Šiuo metu gausiai sningant visi pajėgumai pirmiausia skiriami eismo saugumui pagrindinėse gatvėse užtikrinti, pagal sutartį, baigus snigti, pagrindinės gatvės turi būti nuvalytos per 4 valandas. Su kelių prižiūrėtojais sutarta ieškoti galimybių skirti papildomos technikos, kad kartu būtų užtikrintas ir skubesnis šalutinių gatvių valymas. Savivaldybė savo ruožtu peržiūrės sutartinius įsipareigojimus ir įvertins galimybes didinti paslaugų apimtis.

„Mes ne bausti norime, o siekiame, kad paslauga būtų atlikta gerai ir atsiskaityti už gerai atliktą darbą“, – pasitarime teigė mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Kelininkai taip pat akcentavo, kad nuvalyti gatvių pakraščius tampa sudėtinga arba išvis neįmanoma, dėl čia sustatytų automobilių. Savivaldybė įvertins galimybes probleminiuose gatvių ruožuose numatyti laikinus automobilių stovėjimo apribojimus.

Savivaldybės netenkina situacija ir daugiabučių namų kiemuose. Nors dar gruodį administratoriams buvo priminta apie prievolę pasirūpinti kiemų priežiūra žiemą, dėl nenuvalytų kiemų sulaukta daug skundų. Dėl esamos situacijos buvo organizuoti Viešosios tvarkos skyriaus patikrinimai, o nepaisantiems nurodymų susitvarkyti skiriamos baudos, tačiau iki šios dienos daug kur situacija nėra gera. Savivaldybė dar kartą ragina daugiabučių administratorius užtikrinti kokybišką kiemų priežiūrą.

 

Už viešųjų erdvių priežiūrą atsakingos įmonės:

  • Šiaurinės miesto dalies gatves prižiūri UAB „Ecoservice Klaipėda“
  • Pietinės miesto dalies gatves prižiūri UAB „Vakarų švara“
  • Už šaligatvių valymą atsakinga UAB „Klaipėdos želdiniai“
  • Daugiabučių kiemų priežiūra turi rūpintis namų administratoriai

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content