Pradžia
Lt En

Išrinktas 2020 –ųjų Klaipėdos kultūros magistras

Išrinktas 2020 –ųjų Klaipėdos kultūros magistras

Garbingas uostamiesčio titulas – Klaipėdos kultūros magistro vardas – šiais metais bus suteiktas fotožurnalistui, kultūros istorikui ir kraštotyrininkui, metraštininkui Bernardui Aleknavičiui. Tokį sprendimą priėmė šiandien posėdžiavusi Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija.

Pirmąkart per renginio gyvavimo istoriją  posėdis buvo transliuojamas viešai – Klaipėdos miesto savivaldybės YouTube kanale

„Malonu, kad nepaisant pasaulį ištikusios pandemijos krizės, Klaipėdoje yra tęsiama ši puiki ir unikali tradicija. Šiemet į Kultūros magistro vardo titulą buvo pasiūlyti net devyni žinomi klaipėdiečiai kultūros ir meno veikėjai, savo darbais garsinantys uostamiestį. Džiaugiuosi, kad pirmąkart per šios tradicijos istoriją Kultūros magistro vardo suteikimo procesas buvo viešas ir jį galėjo stebėti visi pageidavusieji“, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šiemet į Klaipėdos kultūros magistro vardą pretendavo net devyni savo darbais uostamiestį garsinantys menininkai. Šio išimtinai klaipėdietiško titulo vertus kandidatus siūlė įvairios Klaipėdos kultūros organizacijos, kūrybinės sąjungos ir privatūs asmenys. Klaipėdos kultūros magistro vardas suteikiamas uostamiesčio menininkams ar kitiems kultūros šviesuoliams už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai.

Į Klaipėdos kultūros magistro vardą šiais metais pretendavo literatūrologas, literatūros sociologas, literatūros kritikas Marijus Šidlauskas; fotožurnalistas, kultūros istorikas ir kraštotyrininkas, metraštininkas Bernardas Aleknavičius; menininkas, aktorius, režisierius Benas Šarka; dailininkas – juvelyras Vidas Bizauskas; pedagogas, chorvedys, dirigentas Tomas Ambrozaitis; solistas, menininkas, režisierius, pedagogas Šarūnas Juškevičius; meno vadovė, choreografė, šokio pedagogė, šokėja Agnija Šeiko; meno pedagogas, dailininkas, grafikas, kultūrinių renginių kuratorius Augustinas Virgilijus Burba;  solistė, menininkė Rita Petrauskaitė.

Nuo 2003 metų, kai gimė ši tradicija, Klaipėdos kultūros magistro vardas yra suteiktas 37 iškiliems menininkams.

Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisiją sudaro iš menininkų bendruomenių, miesto kultūros įstaigų atstovų susidedančios Kultūros ir meno tarybos nariai, Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus atstovas, pirmininkauja miesto meras.

Laikantis ilgametės tradicijos, rugpjūčio 1 dieną, per miesto gimtadienį, Pilies muziejuje naujiesiems Kultūros magistrams paprastai įteikiami auksiniai žiedai, pagaminti renesansinio žiedo, saugomo šiame muziejuje, pavyzdžiu. Tikimasi, kad šių metų sudėtinga situacija leis išlaikyti šią tradiciją. 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content