Pradžia
Lt En

Kalėdų senelio lydima į Teatro aikštę atkeliavo eglutė

Kalėdų senelio lydima į Teatro aikštę atkeliavo eglutė

Klaipėdoje – artėjančių švenčių nuojauta. Į Teatro aikštę atkeliavo kalėdinio laukimo simbolis – eglutė. Konkurencingoje kovoje nugalėtoja tapusi sidabrinė, beveik 12 metrų aukščio, 1,5 tonos sverianti eglė, buvo padovanota klaipėdiečių sutuoktinių – Bronislovo ir Aldonos Jankauskų. Eglutės pjovimo darbus stebėjo ir į Teatro aikštę palydėjo pats Kalėdų Senelis.

Šį kartą, centrinės miesto eglutės pareigoms buvo pasiūlyta net 10 kandidačių.

„Beveik visos pretendentės buvo vertos laimėtojos titulo. Viena už kitą dailesnės, aukštos, skarotos, todėl juokaujame, jog pretendenčių turime visam artimiausiam dešimtmečiui. Viena iš pasiūlytų eglučių konkurse dalyvavo jau trečią kartą, ir trečius metus liko antroje vietoje. Ir nors dėl grožio nesiginčijama, ši eglutė labai greitai tapo visų favorite“, – VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Rūta Steponavičienė.

Eglutę laimėtoją prieš beveik tris dešimtmečius kieme pasodino sutuoktiniai - Bronislovas ir Aldona Jankauskai.

„Eglutės atsiradimą paskatino noras nudžiuginti savo vaikus. Tačiau kaip eglutė atsirado, iš kur parsivežėme – jau sunkiai ir patys pamenam. Kol eglutė nebuvo tokia aukšta, ją puošdavome visą, užkeldavome dailią viršūnę. Ir nors tokios aukštos eglutės iki pat viršaus papuošti jau nebegalim, kasmet puošiame bent kelias jos šakas. Eglutė su mumis taip ilgai, jog sunku įsivaizduoti kaip kiemas atrodys be jos. Truputį liūdna, bet tuo pačiu ir smagu žinoti, kad mūsų eglutė džiugins viso miesto vaikus“, - sako Bronislovas ir Aldona Jankauskai.

Eglutės šeimininkus aplankė Kalėdų Senelis

Įgaliotas Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, naują medelį eglutės šeimininkams įteikė Kalėdų Senelis. Eglutės sodinuką dovanojo „Klaipėdos želdiniai“.

„Esame visi labai dėkingi už tokį grožį padovanotą miestui. Ačiū už tai, kad turėsiu didelę eglę sudėti daugybei dovanų visiems miesto vaikams. Tačiau atsipalaiduoti nereikia ir pats metas ruošti gražią pamainą šiai padovanotai eglutei – po kelių dešimtmečių, galbūt ir vėl iš jūsų kiemo į miesto aikštę atkeliaus nauja eglutė. Klaipėdos miesto mero ir visų žmonių vardu dėkoju už šią išankstinę kalėdinę dovaną. Ir nors dovanojamas medelis kol kas truputį mažesnis, tikiu, kad jis labai greitai užaugs“, - įteikdamas eglutę Bronislovui ir Aldonai Jankauskams sakė Kalėdų Senelis.

Eglutės pjovimo, transportavimo ir tvirtinimo darbus koordinavo UAB „Klaipėdos želdinių“ vadovas Gediminas Valašinas.

„Eglutės lokacija – ideali, todėl drąsiai galiu sakyt – visi darbai „kaip per sviestą“. O ir patirties jau nestinga – penktas kartas kuomet transportuojame miesto eglutę. Visa pagalbininkų komanda nors šį kartą dėl situacijos pasaulyje kiek mažesnė, visi vienas kitą suprantame iš pusės žodžio. Prisipažinsiu, jog apžiūrint visas pretendentes, ši eglutė iš karto tapo mano favorite. Tačiau, žinant Klaipėdos vėjus – atsipalaiduojam tik tada, kai eglutė jau iškeliauja iš Teatro aikštės“, – UAB „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas.

Eglutę saugiai į Teatro aikštę palydėjo – Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnyba.

  

Virtualus eglutės įžiebimas

Eglutės įžiebimas Klaipėdoje numatomas gruodžio 5 d., tačiau šį reginį klaipėdiečiai bus kviečiami stebėti internetinėse platformose bei per TV kanalą „Balticum“. Internetinės transliacijos metu išvys intriguojančią kelionės Kalėdų link pradžią – specialiai Klaipėdai dedikuotą šventinį koncertą su atlikėjų sveikinimais iš įvairių Lietuvos miestų bei eglutės įžiebimo momentą tiesiogiai iš Teatro aikštės. Koncertas „Kalėdos atkeliauja į Klaipėdą“ sujungs įvairias sostines: Vilnių – Lietuvos sostinę, Kauną – laikinąją sostinę, Nidą – būsimą Lietuvos kultūros sostinę ir Klaipėdą – būsimą Europos jaunimo sostinę.

Visą kalėdinį laikotarpį iki Naujųjų miesto bendruomenę lydės šviesos instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“ pačioje senamiesčio širdyje. Vieno žymiausių Lietuvos šviesos menininko Arvydo Buinausko instaliacija atspindi kompaso struktūrą ir nurodo pagrindines keturias pasaulio kryptis.

„Miestas jau pradeda gyventi švenčių laukimu, tačiau kiekvienas iš mūsų šį kartą turime dvigubą užduotį – jų laukti ne tik džiugiai, bet ir atsakingai. Tikiu, kad klaipėdiečiai yra atsakingi ir sąmoningi, todėl gruodžio 5-osios vakarą eglutės įžiebimą stebės namuose. Gruodis turi 31 dieną – per jas tikrai suspėsime aplankyti eglutę saugiai“, - sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Klaipėdos eglutę įžiebs vaikai

Klaipėdos eglutė nušvis tik jungtinio vaikų choro dėka.

„Kad gruodžio 5-ąją nušvistų pagrindinė Klaipėdos eglutė, vien elektros energijos nepakaks - stebuklai taip paprastai nenutinka. Eglutė nušvis tik tada, kai jungtinis choras suskaičiuos nuo 1 iki 10. Todėl labai prašome jūsų - nufilmuokite savo vaikučius, nesvarbu jiems dveji ar aštuoniolika. Skaičiuokite nuo 1 iki 10, o filmuojant telefoną būtinai laikykite horizontaliai. O tada atsiųskite mums. Visi video bus sumontuoti ir rodomi gruodžio 5 d., 17 val., virtualaus eglutės įžiebimo metu“ – sako kalėdinių renginių vadovė Rūta Steponavičienė.

Filmuotą medžiagą iki gruodžio 3 d. siųskite renginiai@jurossvente.lt

VšĮ „Klaipėdos šventės“ inf.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content