Pradžia
Lt En

Klaipėdoje veiks universiteto gimnazija

Klaipėdoje veiks universiteto gimnazija

Klaipėdoje nuo rugsėjo 1 d. pradės veikti universiteto gimnazija – toks statusas suteikiamas Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijai. Savivaldybės taryba patvirtino naujus įstaigos nuostatus bei veiklos modelį, pakeistas pavadinimas – įstaiga vadinsis Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazija.

„Tai ne tik svarbus įvykis Klaipėdos universiteto ir „Žemynos“ gimnazijos bendruomenėms, bet ir didžiulis pasiekimas miesto mastu gerinant švietimo kokybę. Kuriame tokį mokyklų tinklą, kuris pateisina ir gyventojų lūkesčius, padeda augti naujai, visapusiškai išsimokslinusiai kartai bei atliepia darbdavių poreikius, kurie nuolat laukia Klaipėdoje parengtų kvalifikuotų specialistų. Apie tai turime galvoti ne tik formuodami aukštųjų mokyklų programas, bet ir pradėdami jaunuolius ruošti kokybiškoms studijoms jau gimnazijos suole. Tuo pačiu, tai dar vienas tvirtas ir įtikinamas Klaipėdos miesto ir universiteto bendradarbiavimo įrodymas, svarbus bei reikalingas miestui ir universitetui“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Universitetinės gimnazijos steigimas – vienas iš žingsnių, prisidedančių ir prie Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos įgyvendinimo. Veiksmų plane yra numatyta plėtoti inovatyvią ir ateities ekonomikos poreikius atitinkančią švietimo, mokslo ir studijų sistemą, kurti Klaipėdos universiteto gimnaziją, stiprinti gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos ir menų (toliau – STEAM) mokyklų tinklą.

Patvirtinus naują „Žemynos“ gimnazijos veiklos modelį, čia bus įgyvendinamas pagilintas STEAM mokslų srities ugdymo turinys, padedant Klaipėdos universiteto mokslininkams, bus siekiama padėti mokiniams pasirengti ir studijuoti universitete miesto ekonomikos poreikius bei prioritetines plėtros sritis atitinkančias mokslų ir studijų programas. Taip pat siekiama gerinti gimnazijos edukacines erdves – įrengti mokomąjį amfiteatrinį kabinetą, gamtamokslinę laboratoriją.

Universiteto gimnazijos iki šiol Klaipėdoje nebuvo. Baltijos gimnazijoje veikia universitetinės inžinerinio ugdymo klasės.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content