Pradžia
Lt En

Klaipėdos ekonominė apžvalga 2020

Klaipėdos ekonominė apžvalga 2020

VšĮ „Klaipėda ID“ su partneriais parengė 2020 metų Klaipėdos ekonominę apžvalgą.  

Praėję metai buvo sudėtingi tiek šaliai, tiek Klaipėdos miestui, tačiau randama ir teigiamų rodiklių. Stabilizavosi gyventojų skaičiaus mažėjimas ir Klaipėda išlieka antru jauniausiu miestu Lietuvoje, didėjo vidutinis (neto) darbo užmokestis, labai mažų ir vidutinių įmonių bei savarankiškai dirbančių asmenų skaičius.

Uostamiestyje TUI srautai (2019 m.) padidėjo ir tempai buvo spartesni nei Lietuvos vidurkis, sumažėjo atotrūkis nuo Kauno miesto. Materialinės investicijos (2017-2019 m. pokytis) didėjo transporto ir saugojimo, statybų, profesinės, mokslinės ir techninės veiklos srityse. 2019 m. materialinės investicijos vienam gyventojui buvo didžiausios Lietuvos didmiesčių tarpe ir 2 kartus didesnės nei Lietuvoje.

Aptariant svarbiausius 2020 metų įvykius, reikėtų išskirti įsteigtą Lietuvos jūrinį klasterį, Klaipėdos universitete įsteigtą unikalią „Blue Growth Leaders Academy“ programą, Baltijos skaitmeninių inovacijų centro statybą bei Vokietijos kompanijos „Rehau“ kūrimuisi pritaikytą „Žaliojo koridoriaus“ iniciatyvą, kuria stambus investuotojas statybą leidžiantį dokumentą gavo pagreitinta tvarka.

Klaipėdos ekonominėje apžvalgoje supažindinama su pokyčiais šalies ir Klaipėdos ekonomikoje, pristatomi pagrindiniai įvykiai, tendencijos ir teikiamos rekomendacijos. Visa ekonominė apžvalga lietuvių kalba čiaanglų kalba čia.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content