Pradžia
Lt En

Klaipėdos rotušė tapo miesto nuosavybe

1
Klaipėdos rotušė tapo miesto nuosavybe

Klaipėdos rotušė pagaliau perduota miesto žinion. Po ilgų diskusijų ir derybų reprezentacinis pastatas Danės g. 17 Vyriausybės nutarimu perduotas Klaipėdos miesto savivaldybei. Iki šiol statinį valdė valstybės įmonė „Turto bankas“.

„Tai labai svarbus žingsnis miestui. Pastatas, kuris yra svarbi miesto identiteto dalis, pagaliau tapo miesto nuosavybe. Tai ne tik simbolinis pastato perdavimas iš vienos valstybinės institucijos kitai, tai ir simbolinis žingsnis Klaipėdos miesto istorijos prasme, nes pastatas, kuriame jau prieš pusantro šimto metų veikė miesto rotušė, pagaliau vėl grįžta miesto dispozicijai“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas

 Nors daugeliui miestiečių šiuo metu rotušė labiau buvo žinoma kaip merija, iki šiol čia veikia ir keturios valstybinės institucijos – Nacionalinės žemės tarybos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos padaliniai, Regioninės plėtros departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnyba. Patalpas perėmus savivaldybei, su šiomis institucijomis bus pasirašytos panaudos sutartys ir jos veiklą rotušėje tęs tol, kol „Turto bankas“ ras joms kitas valstybės patalpas.

Tuo pačiu nutarimu Vyriausybė miestui perdavė ir dar du pastatus – S. Šimkaus g. 11 ir Vytauto g. 13. S. Šimkaus g. 11 yra įsikūrę Santuokų rūmai, čia veikia savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos ir registracijos skyrius. Vytauto g. 13 veikia savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius. Abiejų pastatų paskirtis artimiausiu metu nebus keičiama.

Miestas mainais VĮ „Turto bankas“ perdavė pastatą – gydyklą Pievų Tako g. 38, kuriame veikia Klaipėdos teritorinė ligonių kasa ir savivaldybei priklausančio VšĮ Jūrininkų pirminės sveikatos priežiūros centro padalinys. Sveikatos priežiūros centras pastate Pievų Tako g. veiks tol, kol bus pastatyta nauja Jūrininkų poliklinika.

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content