Pradžia
Lt En

Kultūrinių renginių alkį malšinsime lauko erdvėse

Kultūrinių renginių alkį malšinsime lauko erdvėse

Klaipėda atveria reprezentacines senamiesčio lauko erdves įvairių sričių kūrėjų pasirodymams, kad klaipėdiečiai ir miesto svečiai galėtų pasimėgauti visų taip išsiilgtomis pramogomis.

Įvairiais ribojimais gyvenimą suvaržęs karantinas padiktavo naują miesto ir verslo bendradarbiavimo modelį. Pramoginių renginių organizatoriai nemokamai suteikia savo sceną miesto kultūros įstaigų ir organizacijų pasirodymams.

„Kalbame apie labai reikalingą, prasmingą ir geranorišką verslo ir miesto bendradarbiavimo pavyzdį, kuris skirtas vienam bendram tikslui – kuo greičiau visiems sugrįžti į normalų, įprastinį gyvenimą, suteikiant galimybes įvairių sričių menininkams, kūrėjams, atlikėjams bendrauti su publika, grįžti į susitikimus su savo gerbėjais“, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos miesto savivaldybė pritarė dviem iniciatyvoms, kurios atvers galimybes kitaip praleisti laisvalaikį visiems, kurie per užsitęsusį karantiną išsiilgo muzikos, pramogų, bendravimo, o pramoginių renginių organizatoriams – vėl būti reikalingiems. Viena iniciatyva bus realizuota Šiauriniame rage, šią vasarą, kaip tikimasi, tapsiančiame išskirtine pramogų vieta, kur dažną vakarą ir tikrai kiekvieną savaitgalį vyks muzikos vakarai, įvairūs pasirodymai. Klaipėdos miesto savivaldybė davė leidimą įrengti reikiamą infrastruktūrą (sceną), kuri galėtų būti įvairių sričių kūrėjų ir atlikėjų pasirodymų platforma, todėl lieka tikėtis, kad miestiečiai netruks įsiminti, kur šią vasarą galima tikėtis įdomiai praleisti laiką.

„Džiaugiamės, kad šioje vienoje iš lankomiausių miesto vietų savivaldybė mums leido įrengti sceną. Visoms ne pelno siekiančioms organizacijoms leisime ja naudotis neatlygintinai. Manome, kad tai yra puiki galimybė pasirodyti visiems klaipėdiečiams kūrėjams“, – sakė UAB „Gera nuotaika“ vadovas Jevgenijus Sokolovas, kviesdamas kreiptis visas miesto kultūros organizacijas, kurias domintų pasiūlymas surengti pasirodymą ant scenos – ją pastatyti ketinama birželio 20 d. – Šiauriniame rage. Informaciją apie renginius bus galima rasti adresu www.siaurinisragas.lt. Renginiai vyks pagal iš anksto suderintą grafiką. Pirmasis didesnis renginys planuojamas iki Joninių – po dviejų savaičių.

Dar viena vieta Klaipėdoje, kaip tikimasi, tapsianti mažesnių kultūrinių renginių oaze, – skveras Turgaus g. 33, priešais „Meridianą“. Savivaldybė mažajai bendrijai „Coffee port“ (vyninė–picerija „Vinvino“) leido čia kiekvieną vakarą nuo birželio 1 d. iki spalio 1 d. rengti „Šiltų vakarų“ festivalį. Įmonės direktorius Andrius Kšanys patikino, kad čia vyks jaukūs, kameriniai renginiai, kviesiantys visus norinčius pasimėgauti ne tik muzika, bet ir naujais skoniais, susipažinti su gastronomijos paslaptimis, pasiklausyti dainuojamosios poezijos, bardų eilių.

„Tikiuosi, kad „Šilti vakarai“ bus meniški, kūrybingi, suteikiantys galimybę klaipėdiečiams pasimėgauti ne tik šiltais vakarais, bet ir mūsų menininkų bei svečių kūryba ir pasirodymais. Manau, kad tai kompleksiškai derės ir su planais senamiesčiui įpūsti kiek įmanoma daugiau energijos ir tikėjimo jo gyvybingumu“, – sakė miesto meras V. Grubliauskas.

Dėl pramoginiams renginiams uždarose erdvėse taikomų ypač griežtų reikalavimų nedrįstama prognozuoti, kada miestiečiams bus atvertos uostamiesčio koncertų salės, teatrai ar kitos įprastinės uždaros renginių vietos, todėl renginiai viešose lauko erdvėse – bene vienintelė galima ir ypač patraukli alternatyva. Svarbu – ir renginių lauke organizatoriai privalės laikytis būtinų sąlygų, reikalingų užtikrinti žmonių saugumą nuo koronaviruso infekcijos plitimo (srautų ribojimas, privalomas atstumo laikymasis ir kt.). Nepaisant visų apribojimų, ir miestas, ir verslas turi bendrą norą ir tikslą – kad veiksmo ir judėjimo mieste būtų kuo daugiau.

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content