Pradžia
Lt En

Miesto vaduotojams nuo sniego – priekaištų lavina

3
Miesto vaduotojams nuo sniego – priekaištų lavina

Šiandien vykusiame nuotoliniame Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistų susitikime su rangovais, atsakingais už miesto valymą žiemos metu, pastariesiems išsakytos pretenzijos dėl nepatenkinamo darbo.

„Kaskart, kai iškrenta sniegas, - ta pati „muzika“: problemos dėl miesto valymo. Negi kiekvieną savaitę reikia rengti patikrinimus, kad būtų vykdomi sutartiniai įsipareigojimai“, – klausė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis. Jis patikino, kad už nekokybišką įsipareigojimų vykdymą rangovams bus skiriamos baudos, nes kito būdo užtikrinti kokybišką paslaugos teikimą nėra.

„Pirmosios gausiau iškritusio sniego dienos parodė, kad ne visi Savivaldybės rangovai sugeba susitvarkyti su situacija. Tiek pirmadienį, tiek antradienį teko įsitikinti, kad senamiesčio gatvės (J. Janonio, Kalvos, Gintaro, Medžiotojų, Herkaus Manto g. atkarpa nuo J. Janonio iki viaduko, Naujoji uosto ir kt.), gatvės prie miesto ligoninės, Tauralaukyje, taip pat Ąžuolyno giraitės prieigos ir t.t. buvo nevalytos arba nepabarstytos“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Skyriaus vedėjai antrino ir techninę priežiūrą atliekantys skyriaus darbuotojai. Daug priekaištų išsakyta dėl nenuvalytų senamiesčio gatvių ir šaligatvių (tame tarpe – Teatro a.), Girulių, Tauralaukio, Kretingos g. teritorijų valymo, taip pat – autobusų stotelių įvažų, perėjų ir kt. Priekaištų Savivaldybės atstovai neturėjo tik dėl pagrindinių trijų miesto gatvių valymo.

Palankaus darbo įvertinimo susilaukė tik pietinėje miesto dalyje šaligatvius, aikštes ir skverus valanti UAB „Klaipėdos želdiniai“, operatyviai ir geranoriškai reagavusi į Savivaldybės ir gyventojų skundus dėl nenuvalytų/nepabarstytų teritorijų.

Už prastą darbą rangovams skirtos baudos. Vienas jų buvo įspėtas už galimai nesąžiningai deklaruotus išbarstytos druskos kiekius (nuo to priklauso, kiek rangovui mokama už atliktus darbus).

Už miesto teritorijų valymą žiemos metu atsakingų bendrovių vadovai Savivaldybės atstovų pretenzijas išklausė neprieštaraudami. Tačiau bent jau „Ecoservice Klaipėda“ patikino, jog sieks, kad priekaištų (ir piniginių sankcijų) būtų kuo mažiau ar išvis nebūtų.

Pagal sutartį su Savivaldybe, už pietinės miesto dalies (riba tarp pietinės ir šiaurinės miesto dalių – Sausio 15-osios g.) gatvių valymą ir priežiūrą atsakinga UAB „Vakarų švara“, pietinės miesto dalies šaligatvių, aikščių ir skverų valymą – UAB „Klaipėdos želdiniai“, šiaurinės miesto dalies teritoriją prižiūri UAB „Ecoservice Klaipėda“.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content