Pradžia
Lt En

Negalią turinčiųjų organizacijoms - lengvatos

Negalią turinčiųjų organizacijoms - lengvatos

Klaipėdos mieste veikiančios neįgaliuosius vienijančios organizacijos per Jūros šventę galės prekiauti nemokamai. Savivaldybės taryba pritarė, kad šioms organizacijoms arba jų įgaliotiems asmenims, kurie prekiauja negalią turinčiųjų pagamintais dirbiniais, nebūtų taikoma rinkliava už prekybą viešose vietose Jūros šventės ir miesto jubiliejinių bei istorinių sukakčių paminėjimo švenčių metu. Reikalingi pakeitimai įtvirtinti Prekybos ir paslaugų teikimo Klaipėdos miesto viešosiose vietose vietinės rinkliavos nuostatuose.

„Šis sprendimas atveria galimybę negalią turinčius gyventojus vienijančioms organizacijoms dalyvauti Jūros šventėje išskirtinėmis sąlygomis. Tačiau, tikiuosi, niekam nekyla net ir menkiausia abejonė, kad ši bendruomenė neabejotinai verta tokio dėmesio ir išskirtinumo. Tikiu, kad tokiais sprendimais visi mes prisidėsime prie itin jautrios socialinės atskirties mažinimo ir sieksime, kad šis procesas būtų nuolatinis. Kaip pastebi pačios organizacijos,  socialinę atskirtį sukuria būtent nepakankamos galimybės įsitraukti į pilnavertį gyvenimą, tad šis sprendimas – žingsnelis į priekį sprendžiant šią jautrią ir labai svarbią problemą, o atsižvelgiant į šios bendruomenės lūkesčius, tai visiems mums turi tapti moraliniu įsipareigojimu bei atsakomybe“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Sprendimas atleisti negalią turinčius asmenis vienijančias organizacijas nuo vietinės rinkliavos priimtas atsižvelgiant į Neįgaliųjų reikalų tarybos, sudarytos prie Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos, pateiktą pasiūlymą. Neįgaliųjų reikalų taryba atkreipė dėmesį į tai, kad skirtingas negalias turintieji (pvz. judėjimo negalią, proto negalią, kompleksinę negalią ir kt.) Klaipėdoje sukuria gausybę tinkamų prekybai dirbinių, tačiau iškyla problema juos realizuoti dėl neįgaliesiems neprieinamų vietinių rinkliavų už prekybą. Siekiant asmenų, turinčių negalią, atskirties mažinimo, Neįgaliųjų reikalų taryba pasiūlė neįgaliuosius vienijančias organizacijas atleisti nuo vietinės rinkliavos už prekybą savo pagamintais dirbiniais (žvakėmis, keramikos gaminiais, papuošalais, dekupažo gaminiais, karpiniais, atvirukais ir kt.) visų Jūros šventės ir miesto jubiliejinių bei istorinių sukakčių paminėjimo švenčių metu. Tarybai pritarus šiam siūlymui, pakeitimai įsigalios jau per šią Jūros šventę.           

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content