Pradžia
Lt En

Papildomos įdarbinimo galimybės: darbdavių pakanka, trūksta norinčių dirbti

Papildomos įdarbinimo galimybės: darbdavių pakanka, trūksta norinčių dirbti

Darbo neturėjusiems bei socialinę atskirtį patyrusiems asmenims praėjusiais metais Klaipėdos mieste buvo pasiūlytos papildomos įsidarbinimo galimybės: įvairiuose projektuose dalyvavo 140 socialiai pažeidžiamų miesto gyventojų. Dauguma jų – vyresni negu 40 metų amžiaus. Baigę skirtingų projekto veiklas, iš viso 11 asmenų liko dirbti pagal neterminuotas darbo sutartis.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos patvirtintoje programoje buvo kviečiami dalyvauti asmenys, užsiregistravę Užimtumo tarnyboje ir priklausantys Užimtumo įstatyme įvardijamoms socialinę atskirtį patiriančioms asmenų grupėms, kurioms sunkiausia integruotis į darbo rinką. Tokioms grupėms priskiriami iki 8 metų amžiaus arba neįgalius vaikus auginantys asmenys, besilaukiančios moterys, piniginės socialinės paramos gavėjai, iš įkalinimo vietų grįžę asmenys, nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų priklausomi asmenys, kurie yra baigę reabilitacijos programas, prekybos žmonėmis aukos, socialinę riziką patiriantys asmenys, vyresni kaip 40 metų asmenys ir kt. Didelė dalis šioms grupėms priklausančių bedarbių yra žemos kvalifikacijos arba jos neturi visai. Dažniausiai įdarbinami asmenys atlieka aplinkos tvarkymo, pastatų ir inventoriaus priežiūros, smulkaus remonto darbus, rečiau teikia pagalbą ir priežiūrą neįgaliesiems ir pagyvenusiems žmonėms.

Darbdaviai, galintys minėtoms asmenų grupėms pasiūlyti laikinųjų darbų, buvo kviečiami teikti paraiškas savivaldybei. Pasak programos koordinatorių, darbdavių susidomėjimas buvo pakankamai didelis, Savivaldybė negalėjo pakviesti Programoje dalyvauti visų pageidaujančių.

Savivaldybė kvietė teikti paraiškas ir nevyriausybines organizacijas, jos buvo kviečiamos siūlyti socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracijos į darbo rinką projektus.

Užimtumo didinimo programai (ji finansuojama iš savivaldybių biudžetams skirtų valstybės biudžeto tikslinių dotacijų) pernai buvo skirta 272 tūkst. eurų.

2021 M. UŽIMTUMO DIDINIMO PROGRAMOS EFEKTYVUMO ANALIZĖ

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content