Pradžia
Lt En

Paslaugų teikimo ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas

Paslaugų teikimo ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje pradėtas įgyvendinti 2014–2020 metų ES fondų investicijų veiksmų programos priemonės projektas „Paslaugų teikimo gyventojams kokybės gerinimas Klaipėdos regiono savivaldybėse“, skirtas efektyvinti savivaldybės administracijos darbą, diegti šiuolaikinius valdymo sprendimus, ekonomiškai išnaudoti laiką ir efektyviai teikti paslaugas. Projektas įgyvendinamas su partneriais – Kretingos rajono ir Klaipėdos rajono savivaldybėmis.

LEAN vadybos metodo diegimo tikslas – naudojant mažesnius išteklius, sukurti didesnę vertę savivaldybės klientams – paslaugas gaunantiems gyventojams, verslui bei organizacijoms ir padidinti savo konkurencinį pranašumą. Todėl metodo diegimo metu bus optimizuojami vykdomi vidiniai procesai, racionalizuojama ir supaprastinama procesų vykdymo eiga, tobulinamos veiklos organizavimo procedūros, susijusios su paslaugų teikimu bei asmenų aptarnavimu.

„Džiugu, kad pradedamas projektas, kuriuo sieksime suprasti ir įsisavinti valdymo tobulinimo metodiką. Didžiulis savivaldybės darbuotojų susidomėjimas ir noras kurti nuolatinio tobulėjimo kultūrą organizacijos viduje reiškia, kad mes suprantame savivaldybės funkcijų vykdymo svarbą ir siekiame efektyvios veiklos, orientuotos į gyventojus, jų poreikius bei kokybišką jų tenkinimą. Tikiu, kad bendru darbu tapsime „liekna“, besikeičianti ir inovatyvi savivaldybė“, – džiaugėsi savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Inicijuotas Projektas yra geriausias būdas patenkinti visų tikslinių grupių poreikius įgyvendinant tvarius, o ne momentinius savivaldybių darbo pokyčius. Svarbiausią vaidmenį atliks darbuotojų požiūrio į klientų ir kitų suinteresuotų šalių poreikius keitimas bei metodiškas (LEAN) iššūkių sprendimas. Pokyčiai bus įgyvendinami per mokymus, įtraukiant didelę dalį darbuotojų ir tokiu būdu siekiant Savivaldybės transformacijos.

Projekto metu Klaipėdos savivaldybės administracijoje numatyta pritaikyti 7 LEAN metodus, apmokyti ir sertifikuoti 20 vidinių ekspertų, pasirengusių savarankiškai diegti metodus bei apmokyti 266 savivaldybės darbuotojus taikyti bent vieną LEAN metodą.

Numatoma projekto įgyvendinimo trukmė nuo 2020 m. lapkričio iki 2021 m. rugsėjo mėn.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content