Pradžia
Lt En

Prasidės lopšelio darželio „Svirpliukas“ rekonstrukcija

Prasidės lopšelio darželio „Svirpliukas“ rekonstrukcija

Po kelis mėnesius trukusių teisminių ginčų Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir supaprastintą atvirą konkursą laimėjusi UAB „Statmax“, veikianti jungtinėje veikloje su UAB „Autentė“, pasirašė sutartį dėl lopšelio-darželio „Svirpliukas“ rekonstrukcijos. Visi darbai turi būti atlikti iki 2022 m. vasaros.

Šiuo metu l/d „Svirpliukas“ gali priimti 150 vaikų, po rekonstrukcijos šią ugdymo įstaigą galės lankyti 245 vaikai – atsiras beveik šimtas papildomų vietų.

„Šio darželio rekonstrukcija yra labai laukta ir reikalinga, po jos ši ugdymo įstaiga galės priimti žymiai daugiau vaikų – tai svarbu, nes ypač miesto centrinėje dalyje esančiuose darželiuose labai trūksta vietų mažiausiems klaipėdiečiams. Prasidėsiantys darbai – nelengvas išbandymas tų vaikų, kurie jau dabar lanko šį darželį, tėveliams, nes reikės susitaikyti su laikinais nepatogumais. Surasti sprendimą, kur iškelti kelias dešimtis šiuo metu darželį lankančių vaikų nėra paprasta, bet tokie sprendimai yra rasti, nors ne visiems jie tinka ar patinka. Linkėdamas „Svirpliuko“ bendruomenei supratingumo ir kantrybės, tikiuosi, kad darželio atnaujinimas neprailgs ir jau po pusantrų metų turėsime dar didesnę, saugią ir šiuolaikišką ugdymo įstaigą“, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Numatyta atlikti dviejų l/d „Svirpliukas“ pastatų, kurie šiuo metu yra įregistruoti kaip atskiri turtiniai vienetai, o vėliau taps vienu, Klaipėdoje, Liepų g. 43 A, rekonstravimo darbus su darbo projekto parengimu. Vienas darželio pastatas yra pastatytas dar 1957 m., kitas  – dešimtmečiu vėliau. Per visą gyvavimo laikotarpį nei vienas jų nebuvo iš esmės remontuotas. Pastato išplanavimo sprendiniai ir technologinė įranga yra pasenusi ir neatitinka šiai dienai keliamų reikalavimų.

Pagal sutartį numatytas pilnas vieno (vienaukščio) pastato rekonstravimas, išplečiant jo plotą. Taip pat čia bus įrengtas keltuvas  neįgaliesiems, įrengtos visos inžinerinės sistemos.

Antrajame (dviaukščiame) pastate numatyta nugriauti priestatus, sustiprinti konstrukcijas, apšiltinti pastato išorines sienas, stogą, pakeisti langus, duris, vidaus inžinerines sistemas, suremontuoti vidaus patalpas, pakeisti virtuvės technologinę įrangą, pertvarkyti elektros tinklus, šildymo ir vėdinimo sistemas, šilumos gamybą ir tiekimą, elektroninių ryšių dalį, apšvietimą ir kt. Bus sutvarkyta ir darželio aplinka: įrengta kiemo aikštelė su automobilių stovėjimo vietomis, stoginė vaikų žaidimo inventoriui, takai, vaikų žaidimo aikštelės.

„Netrukus prasidėsianti l/d „Svirpliukas“ rekonstrukcija – puiki žinia. Jeigu iki šiol kitose miesto ugdymo įstaigose būdavo „gesinami gaisrai“ – atliekami tik būtiniausi remonto darbai, tai šį, vieną seniausių miesto darželių, dėl ypač blogos techninės būklės apsispręsta atnaujinti iš esmės. Tikimės, kad tie pusantrų metų, per kuriuos rangovas turi atlikti numatytus darbus, neprailgs ir visi darbai bus atlikti laiku ir kokybiškai“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Darbo projektas turi būti parengtas per artimiausius 3 mėnesius. Visi l/d „Svirpliukas“ rekonstravimo darbai, įskaitant darbo projekto parengimą, pagal sutartį turės būti atlikti per 18 mėn. nuo statybvietės perdavimo ir priėmimo akto pasirašymo dienos (šis dokumentas bus pasirašytas dviejų savaičių laikotarpyje). Numatyta, kad darbų atlikimo terminas gali būti pratęstas, bet ne ilgesniam kaip 3 mėnesių laikotarpiui.

Sutarties kaina – 2 348 887,66 Eur. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos ir Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšų.

Klaipėdos savivaldybė įsigijo laikinų (modulinių pastatų) vaikų darželių įrengimo paslaugą, juose laikinai, kol bus rekonstruojamas darželis, bus ugdomi ir „Svirpliuko“ auklėtiniai. Laikini moduliniai pastatai bus įrengti darželių „Obelėlė” ir „Pingvinukas” teritorijose.

Per artimiausius tris mėnesius, kol bus rengiamas darželio rekonstrukcijos projektas, ketinama pastatyti ir įrengti modulinius darželius, į kuriuos bus perkelta dalis (5 – ios grupės)  „Svirpliuko“ auklėtinių. Kada tiksliai tai bus padaryta, paaiškės jau netrukus – apie tai savivaldybės Švietimo skyrius iš anksto informuos l/d „Svirpliukas“ bendruomenę – kad darbuotojai ir tėveliai turėtų pakankamai laiko pasirengti pokyčiams. Tačiau beveik neabejojama, kad įkurtuvės įvyks ne anksčiau negu kitų metų pradžioje.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content