Pradžia
Lt En

Reikia remontuoti Biržos tiltą

Reikia remontuoti Biržos tiltą

Klaipėdos miesto savivaldybė gavo bendrovės „INHUS Engineering” ekspertizės išvadas dėl Biržos tilto. Išvada – tiltą reikia remontuoti.

„Rekomendacijos dėl miesto vizitine kortele tapusio Biržos tilto yra pateiktos. Situacija nėra gera, bet ji nėra avarinė. Dabar savivaldybė skelbs pirkimą projektavimo paslaugoms pirkti, tada paaiškės, kiek kokių darbų reikia atlikti, kiek tai kainuos ir ieškosime pinigų tilto remontui“,  – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Ekspertizę atlikusios bendrovės apibendrinamosiose išvadose yra konstatuota, kad tilto perdangos konstrukcijos yra patenkinamos būklės. „Įvertinant tai, kad tilto būklė per pastaruosius trejus metus ženkliai pablogėjo, šiuo metu tiltu galima leisti važiuoti viešajam transportui, kurio masė yra iki 20 tonų“, – rašoma ekspertizės išvadose. Taip pat iki to laiko, kol bus paaukštinta dešinysis prietiltis ir bus suremontuota gelžbetoninė gembė, transporto greitį rekomenduojama apriboti iki 20 km/h.

Ateityje tiltą rekomenduojama eksploatuoti tik pėsčiųjų ir lengvųjų automobilių eismui.

Ar bus kokių veiksmų imtasi iki to laiko, kol įvyks konkursas tilto projektavimo paslaugoms pirkti, spręs Saugaus eismo komisija.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content