Pradžia
Lt En

Ruošiamasi eismui atverti Lypkių gatvę

Ruošiamasi eismui atverti Lypkių gatvę

 Šiandien baigtas griauti paskutinis statinys šalia planuojamos įrengti geležinkelio pervažos Lypkių gatvėje.

Ruošiantis Baltijos prospekto–Šilutės plento sankryžos rekonstrukcijai, Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu vyksta laikino kelio Lypkių gatvėje statyba. Šis kelias leis padidinti transporto eismo pralaidumą, kai prasidės sankryžos pertvarkos darbai.

Visuomenės poreikiams išpirkus Šilutės pl. 91-uoju numeriu pažymėtą namą ir į laikiną savivaldybės socialinį būstą iškeldinus paskutinę šio namo gyventoją, praėjusią savaitę pradėti namo griovimo darbai. Nugriovus prie pervažos esantį namą, pagerės geležinkelio matomumas transporto priemonių vairuotojams, į miestą ar iš jo važiuosiantiems laikinuoju keliu per Lypkius. Šis kelias reikalingas užtikrinti papildomą išvažiavimą iš miesto, kol vyks Baltijos prospekto estakados statyba ir sankryžos su Šilutės plentu rekonstrukcija. Šiuo metu dėl prasidėjusių darbų eismas ribojamas šiaurinėje Baltijos pr. pusėje. Numatoma, kad ribojimai truks maždaug 3 mėnesius. Balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje planuojama apriboti eismą ir šiaurinėje Vilniaus plento pusėje nuo žiedinės sankryžos iki geležinkelio viaduko. Iki darbų Vilniaus plente pradžios planuojama atidaryti ir papildomą laikiną pravažiavimo kelią nuo Statybininkų prospekto per Lypkių gatvę iki plento, vedančio į Šilutę.

Įgyvendinus projektą Vilniaus plentą ir Baltijos prospektą rytų– vakarų kryptimi sujungs virš žiedinės sankryžos iškilsianti estakada. Visi rekonstrukcijos darbai turi būti baigti 2023-iaisiais.

 

 

 

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content