Pradžia
Lt En

Startuoja vieninga registracijos sistema vakcinacijai

Startuoja vieninga registracijos sistema vakcinacijai

Nuo gegužės 17 d. Lietuvoje startuoja vieninga registracijos sistema skiepams nuo COVID-19. Prie šios sistemos prisijungė ir Klaipėda. Nuo šiol užsiregistruoti skiepui galima interneto svetainėje www.koronastop.lt. Iškilus klausimams dėl registracijos arba neturint galimybių užsiregistruoti, pagalba telefonu teikiama per Karštąją liniją 1808.

Iki šiol Klaipėdoje veikusi elektroninė registracijos sistema yra integruota į bendrą visos šalies registracijos sistemą, kuri yra tokia pati. Vartotojai skirtumo praktiškai nepajus, o miestui nebeliks pareigos mokėti už elektroninės sistemos licenciją.

„Klaipėdos, kaip ir dar kelių didžiųjų miestų registravimo sistemos savo misiją jau atliko ir tampa bendros sistemos dalimi. Anksčiau startavusi „klaipėdietiškoji“ sistema  padėjo valdyti gyventojų srautus, sumažino darbo krūvį vakcinavimo centrų darbuotojams bei paspartino vakcinacijos procesą. Nuo šiol registracija rūpinasi valstybė, o mes toliau raginame būti aktyviais – išnaudoti galimybę pasiskiepyti ir apsaugoti save bei savo artimuosius“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Šiuo metu registruotis skiepui kviečiami asmenys nuo 45 metų amžiaus, taip pat gyventojai, sergantys lėtinėmis ligomis bei asmenys, patenkantys į prioritetines grupes pagal profesiją. Įstaigos, kurių darbuotojai, esantys prioritetinių grupių sąraše, nori skiepytis, turi pateikti norinčiųjų sąrašus. Sąrašai bus sukelti į elektroninę sistemą, o juose esantys asmenys galės registruotis skiepui. Daugiau informacijos čia: https://www.klaipeda.lt/lt/informacija-del-vakcinacijos-nuo-covid-19/8378

Šiuo metu bent viena vakcinos doze yra paskiepyta 36 814 klaipėdiečių, t.y. 24,7 proc. gyventojų.

Norėdami registruotis skiepui nuo COVID-19, gyventojai turi patvirtinti savo tapatybę per Elektroninius valdžios vartus, pasirinkę jam tinkamą identifikavimo būdą (elektroninė bankininkystė, mobilusis parašas ir kt.).

Patvirtinus tapatybę, gyventojas turės pasirinkti savivaldybę, kurioje nori skiepytis, pageidaujamą vakciną, datą ir laiką. Registracijos pabaigoje prašoma užpildyti klausimyną apie žmogaus sveikatos būklę, turimas alergijas, ligas ir kt. Sistema leidžia registruotis ne tik pačiam, bet ir užregistruoti kitą asmenį

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad gegužės 10 d. prasidėjus etapinei visuomenės vakcinacijai kiekvieną savaitę skiepijimas atveriamas naujai amžiaus grupei:

•  nuo gegužės 17 d. – 45–54 metų gyventojai;

•  nuo gegužės 24 d. – 35–44 metų gyventojai;

• nuo gegužės 31 d. – 16–34 metų gyventojai. Asmenims nuo 16 metų gali būti skiriama tik „Comirnaty“  vakcina (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“), o žmonėms nuo 18 metų gali būti pasiūlytos visos Lietuvoje naudojamos vakcinos – „Comirnaty“ (gamintojas „Pfizer ir BioNTech“), „Vaxzevria“ (gamintojas „AstraZeneca“), „Moderna“ (gamintojas „Moderna“) ir „Janssen“ (gamintojas „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcina.

Atveriant registraciją vis jaunesnio amžiaus grupėms, toliau registruotis galės ir prieš tai kviestos gyventojų grupės.

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content