Pradžia
Lt En

Susitikime – Klaipėdai aktualūs klausimai

Susitikime – Klaipėdai aktualūs klausimai

Su Susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi susitikęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aptarė Klaipėdai aktualius klausimus dėl miesto bendrojo plano derinimo, intensyvaus traukinių eismo ties Rimkų pervaža bei Baltijos prospekto estakados statybų. Meras šį susitikimą vertina kaip vieną pačių produktyviausių susitikimų Susisiekimo ministerijoje.

Anot Klaipėdos mero, su ministru sutarta, kad jau šiomis dienomis AB „Lietuvos Geležinkeliai“ (LTG) pasirašys derindami Klaipėdos miesto bendrąjį planą.

„Tai labai svarbus sprendimas, leisiantis Savivaldybei pereiti į kitą, baigiamąjį, bendrojo plano derinimo etapą ir sparčiai judėti pirmyn šio išskirtinės svarbos miesto plėtrai dokumento tvirtinimo link. Tik bendras veikimas drauge su Susisiekimo ministru asmeniškai davė šį taip miesto laukiamą rezultatą“, – po susitikimo sakė meras.

Susitikime aptarus Rimkų pervažos problematiką, dėl traukinių eismo čia nuolat susidarančias automobilių spūstis, anot mero, sutarta, kad „Lietuvos geležinkeliams“ (LTG) neatidėliojant bus pavesta rengti studiją viaduko/tunelio statybai, tuo pačiu pagaliau pradedant esminę šio transporto mazgo transformaciją, o artimiausiu metu bus imtasi ir kitų, paprasčiau įgyvendinamų priemonių.

„Išgirsta kategoriška mano bei gausaus klaipėdiečių būrio pozicija dėl neatidėliotinų priemonių spūsčių Rimkų pervažoje sumažinimui. Būtina kiek tik įmanoma koreguoti traukinių eismą bei sąstatų formavimo procesus. Taip pat bus svarstomas ir sunkiojo transporto srautų ribojimas piko valandomis“, – teigia meras.

Sprendimų ieškota ir siekiant užtikrinti tinkamą Baltijos prospekto estakados statybų finansavimą.

„Sutarta maksimaliai sutelkti finansavimą šio objekto statybai. Ateinančiais metais Baltijos prospekto projektui įgyvendinti miestui galimai bus skirta netgi apie 12 mln. eurų. Taip pat akcentavome, kad sprendžiant Vilniaus plente esančio viaduko per geležinkelį rekonstrukcijos klausimus, reikia spręsti ir nuovažų į Laisvosios ekonominės zonos teritoriją poreikį – tai naujas, bet labai svarbus sprendinys. Pažadėta sugrįžti ir prie Jakų žiedo trečiojo etapo pabaigos, nors šiam projektui jau tikrai ne vieneri metai. Apibendrinant galima sakyti, kad estakados per Baltijos prospektą projektas tampa ir kompleksiniu viso Jakų žiedo sprendiniu“, – sako meras.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content