Pradžia
Lt En

Švietimo darbuotojams - galimybė išsitirti greitaisiais testais

3
Švietimo darbuotojams - galimybė išsitirti greitaisiais testais

 

 Informuojame, kad vadovaujantis 2021-01-22 Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos Valstybės operacijų vadovo sprendimu Nr. V-131 ir 2021-01-25 sprendimu Nr. V-147 nuo 2021 m. sausio 26 d. bus sudaryta galimybė ištyrimui greitaisiais testais „AMP Rapid Test SARS-CoV-2 IgG/IgM“ šioms grupėms:

  • Klaipėdos mieste veikiančių švietimo įstaigų ir kitų švietimo teikėjų darbuotojams, turintiems tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su mokiniais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas, asmenims, dirbantiems specialiosiose mokyklose arba bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ir turintiems tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su ugdomais pagal pradinio ir pagrindinio ugdymo, pradinio ir pagrindinio ugdymo individualizuotą, vidurinio ugdymo, socialinių įgūdžių ugdymo programas, asmenims, dirbantiems profesinio mokymo įstaigose ir turintiems tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su ugdomais pagal specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams skirtas profesinio mokymo ir socialinių įgūdžių programas, išskyrus darbuotojus, sirgusius COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) per pastarąsias 90 dienų ar turinčius teigiamą serologinio antikūnų tyrimo atsakymą per pastarąsias 60 dienų;
  • savivaldybės administracijos paskirtiems asmenims, užtikrinantiems vaikų priežiūrą Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. lapkričio 4 d. nutarimo Nr. 1226 2.2.9.9 papunktyje nurodytais atvejais, kitiems mokytojams, kuriems Vyriausybės nutarimais ar kitais sprendimais nustatyta vykdyti funkcijas, turinčias tiesioginį kontaktą su ugdomais mokiniais, išskyrus asmenis, sirgusius COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) per pastarąsias 90 dienų ar turinčius teigiamą serologinio antikūnų tyrimo atsakymą per pastarąsias 60 dienų.

Testavimo greitaisiais serologiniais antikūnų testais tikslas – išsiaiškinti, ar asmuo yra persirgęs COVID-19, t. y. ar kraujyje randama koronaviruso antikūnų, atsirandančių persirgus šia liga.

Kiekvienas norintis minėtos tikslinės grupės atlikti testą asmuo gali registruotis adresu www.1808.lt  savarankiškai užpildydamas elektroninę formą tyrimui dėl COVID-19 (spausti „Elektroninė registracija tyrimui dėl COVID-19“; Greitieji serologiniai testai pedagogams). Registruojantis reikia žinoti švietimo įstaigos ar kito švietimo teikėjo, kuriame asmuo dirba, įmonės kodą bei turėti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis.

Tyrimai bus vykdomi asmeniui paskirtu laiku Budinčio gydytojo tarnyboje, adresu Taikos pr. 76, Klaipėda.

 

 

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content