Pradžia
Lt En

Vakcinavimasklaipedoje.lt: ne tik registracija

7
Vakcinavimasklaipedoje.lt: ne tik registracija

Interneto svetainėje vakcinavimasklaipedoje.lt klaipėdiečiai jau gali ne tik prisiregistruoti skiepui, bet ir rasti svarbiausią informaciją apie vakcinavimą. Čia pateikiama informacija apie prioritetines grupes, numatomą preliminarų jų skiepijimo laiką. Informacija svetainėje bus nuolat atnaujinama.

Nuo praėjusio ketvirtadienio elektroninėje registracijos sistemoje kviečiami registruotis prioritetinei 65+ amžiaus grupei priklausantys klaipėdiečiai bei miesto gyventojai, sergantys lėtinėmis ligomis, kurie nori gauti pirmą vakcinos dozę.

„Raginame aktyviai naudotis galimybe skiepytis ir, tikimės, kad naujoji sistema procesą palengvins ir paspartins. Vakcinavimo centrų darbuotojai pokyčius pastebi jau dabar – nebereikia skambinti kiekvienam gyventojui, kuriam priklauso vakcina, be to, išvengiama popierinių formų pildymo, nes asmuo savo sutikimą vakcinuotis jau išreiškia sistemoje“, –  sako Sveikatos apsaugos sk. vedėja Rožė Perminienė.

Sistemoje matomos turimos vakcinos rūšys, sudaroma galimybė pasirinkti iš siūlomų variantų. Tuos gyventojus, kurie neturi galimybių registruotis internetu, užregistruoti gali jų artimieji, kaimynai ar pažįstami – prisijungimas vyksta per elektroninius valdžios vartus (prieinama per elektroninę bankininkystę), prisijungus reikia nurodyti registruojamo gyventojo asmens kodą, kontaktinius duomenis. Palaipsniui sistemoje galės registruotis ir kitos prioritetinės asmenų grupės, kurios bus kviečiamos registracijai atskirais kvietimais.

Iškilus klausimams dėl registracijos, susidūrus su nesklandumais ar neturint galimybės prisiregistruoti internetu, gyventojai kviečiami skambinti į Vakcinacijos centrą telefonu 8 679 02775 arba kreiptis el. paštu vakcinacija@jspc.lt.

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje gyventojai buvo gana aktyvūs – nuo COVID-19 paskiepyta beveik 900 asmenų. Tai senjorai 65+ ir vyresni, lėtinėmis ligomis sergantys gyventojai, taip pat asmenys, priklausantys kitoms prioritetinėms grupės, kurie yra vakcinuojami pagal įstaigų pateikiamus sąrašus.

Šiuo metu taip pat kviečiami vakcinuotis 1.20 prioritetui priklausantys asmenys – vykdantys gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas, kontaktuojantys su kitais asmenimis, pvz. pareigūnai, kariai, prekybininkai ir kt. Jų darbdaviai taip pat turi užpildyti ir savivaldybei pateikti pageidaujančių vakcinuotis sąrašus. Reikalingos formos ir detalesnė informacija skelbiama savivaldybės interneto svetainė, skiltyje „Informacija dėl vakcinacijos nuo COVID-19“: https://www.klaipeda.lt/lt/informacija-del-vakcinacijos-nuo-covid-19/8378.

Asmenys, kurie praleido vakcinaciją, kai buvo skiepijama jų prioritetinė grupė, tačiau dabar norėtų vakcinuotis, turėtų apie tai informuoti savo darbdavį bei paprašyti, kad šis pateiktų naują sąrašą savivaldybei. Darbdaviai turėtų atkreipti dėmesį, kad yra atnaujintos formos, kurias reikia užpildyti. Detalesnė informacija bei naujos formos taip pat skelbiamos čia: https://www.klaipeda.lt/lt/informacija-del-vakcinacijos-nuo-covid-19/8378

 

 

Šiuo metu Klaipėdoje vakcinavimo centrai veikia:

  • Galinio Pylimo g. 3 (prie Klaipėdos psichikos sveikatos centro)
  • Taikos pr. 76 (Klaipėdos miesto poliklinika)

Atvykti skiepui kviečiame likus ne daugiau kaip 10 minučių iki registracijos laiko.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content