Pradžia
Lt En

Kvietimas teikti paraiškas finansavimui iš Klimato kaitos programos

Kvietimas teikti paraiškas finansavimui iš Klimato kaitos programos

Siekiant didinti pastatų energinį efektyvumą, VšĮ Būsto energijos taupymo agentūra š. m. birželio 1 d. paskelbė kvietimą teikti paraiškas pagal Klimato kaitos programos lėšomis finansuojamą priemonę „Juridinių asmenų negyvenamosios paskirties pastatų atnaujinimo (modernizavimo), pasiekiant ne mažesnę kaip B pastato energinio naudingumo klasę ir sumažinant skaičiuojamosios šiluminės energijos suvartojimo sąnaudas ne mažiau kaip 40 % lyginant su skaičiuojamosios šiluminės energijos sąnaudomis iki atnaujinimo (modernizavimo)“.

Šios priemonės lėšomis numatyta kompensuoti iki 30 proc. investicijų, tenkančių energinį efektyvumą didinančioms priemonėms – šildymo ir karšto vandens sistemos modernizavimui, atitvarų (sienų, lubų, grindų, cokolio), stogo, vidinių pertvarų šiltinimui, vėdinimo sistemos įrengimui ar modernizavimui, taip pat  atsinaujinančių energijos šaltinių elektros ar šilumos energijos gamybai įdiegimui.

Pagal Ilgalaikėje renovacijos strategijoje numatytus tikslus  didžioji dalis pastatų ne vėliau kaip iki 2050 m. turėtų tapti neutralūs anglies dioksido išmetimui ir ekonomiškai efektyviai pertvarkyti į beveik nulinės energijos pastatus. Todėl, artimiausiu metu turėtų augti ne tik daugiabučių, bet ir negyvenamosios paskirties pastatų renovacijos tempai.

Juridinių asmenų nuosavybė Lietuvoje sudaro 16 proc. pastatų fondo ploto, kurį daugiausia sudaro pramonės, administraciniai ir prekybos objektai.

Pasinaudoti teikiama parama gali viešbučių, administracinės, prekybos, paslaugų, gamybos paskirties ir kiti negyvenamosios paskirties pastatų savininkai ir valdytojai.

Paraiškos teikiamos Būsto energijos taupymo agentūrai (paraiškos priimamos visuose BETA regioniniuose padaliniuose) iki 2021 m.  gruodžio 31 d. arba iki tol, kol nebus viršyta šiai priemonei numatyta 2,5 mln. Eur lėšų suma.

Kilus klausimų dėl paraiškų teikimo, prašytume kreiptis į VšĮ Būsto energijos taupymo agentūrą >>>

Taip pat informacijos apie kvietimus teikti paraiškas, kvietimų sąlygas ir finansavimo galimybes Klimato kaitos programos lėšomis juridiniams asmenims, rasite interneto tinklapyje www.betalt.lt.

Investicijos iš Klimato kaitos programos prisidės mažinant  šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimus, padės gerinti aplinkos kokybę, kurti darbo vietas regionuose.

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content