Pradžia
Lt En

ANTANO JASENKOS kūrybos vakaras

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių padalinys (Šlaito g. 6A)

Liepos 1 d. (penktadienį) 17.30 val. kviečiame į kompozitoriaus, tapytojo, režisieriaus, kultūros sostinės  „Kaunas 2022“ ambasadoriaus ANTANO JASENKOS kūrybos vakarą ir personalinės tapybos parodos SURFACES / PAVIRŠIAI atidarymą Girulių bibliotekoje, Šlaito g. 10A.

Antanas Jasenka yra žinomas kompozitorius pasaulyje ir Lietuvoje tiek akademinės šiuolaikinės muzikos kompozitorių bendruomenėje, tiek ir eksperimentinės muzikos scenoje Lietuvoje ir užsienyje. Nuo 2008 m. A. Jasenka yra elektroninės muzikos atlikėjų kolektyvo „Diissc Orchestra“ narys. 2010-2015 metais dirbo didžiausio Baltijos šalyse elektroninės muzikos festivalio „Jauna Muzika“ meno vadovu. Meno pasaulyje Antanas Jasenka žinomas kaip labai įdomus bei gilus tapybos virtuozas, surengęs ne vieną personalinę tapybos parodą Lietuvoje ir užsienyje. Ši, liepos 1 dieną, pristatoma Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto Girulių padalinyje, jau devintoji.

Parodą pristatys ir pokalbį su kūrėju moderuos dailėtyrininkė, docentė, daktarė Dalia Karatajienė.

SURFACES / PAVIRŠIAI – erdvėlaikio sritis, apribota sisteminių įvykių. Tai riba, skirianti
geometrinį kūną, mintį, sąvoką nuo išorės, nuo išorės poveikio bet kuria kryptimi.

…Mano abstrakcijos tiek muzikoje, tiek tapyboje, dažnu atveju yra susietos su erdvės ir laiko neigimu, kai erdvėje dingsta laikas, o laike erdvė, - apie savo kūrybą sako A. Jasenka.

Paroda Girulių bibliotekoje bus eksponuojama nuo liepos 1 d. iki 30 d.

Vakarą iliustruos Antano Jasenkos atliekama muzika.

Renginio nuoroda: https://fb.me/e/3xRdUltsM

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content