Pradžia
Lt En

GEDULO IR VILTIES DIENOS MINĖJIMAS BIBLIOTEKOSE

Klaipėdos miesto Imanuelio Kanto viešoji biblioteka

2022 m. birželio 13 d. 13.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinyje (Taikos pr. 81A) ir 17.30 val. „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49) vyks renginiai, skirti Gedulo ir vilties dienai paminėti.

Pempininkų padalinio renginyje „Sužydo vosilkos mėlynai. Tu sugrįžai?“ birželio 13 d., 13.00 val., dalyvaus Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos nariai, LPS „Bočiai“ Klaipėdos pajūrio bendrija, bibliotekos bendruomenės nariai, tremtiniai. Skambės tremtinių eilės, dainos ir  prisiminimai. Dalyviai bus kviečiami įsitraukti į diskusiją, kokias mintis ar emocijas kelia dabartinės pasaulinės situacijos stebėjimas?

renginio nuoroda –  https://fb.me/e/4UaS3nv3N 

 „Kauno atžalyno“ padalinio renginyje, kuris vyks birželio 13 d., 17.30 val., dalyvaus Klaipėdos Šv. Kazimiero bažnyčios choras (vad. M. Gudžiūnas). Eiles skaitys ir mintimis dalinsis  A. Staponkus ir Ž. Montvydienė.

Renginiai skirti prisiminti birželio 14-osios – Gedulo ir vilties ir birželio 15-osios – Lietuvos okupacijos ir genocido dienų prasmę. Lietuvos gyventojų naikinimas ir trėmimas,

virtęs tautos tragedija, iki šiol skaudus savo mastais ir įsisąmoninimu. Ilgus metus mūsų tėvų ir senelių širdyse nešiotas laisvės troškimas tapo tikrove. Žmonių, išgyvenusių tremtį, genocidą ir prievartą, pastangomis šiandien jaunoji karta Lietuvos istoriją kuria pati – laisvai ir atsakingai!

Bibliotekos kviečia būti atsakingais piliečiais su pagarba vieni kitiems!

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content