Pradžia
Lt En

KKKC Meno kieme: „Laiškai kovotojams“ ir susitikimas su naująja rezidente Urte Jasenka

KKKC Meno kiemas

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) du šeštadienius – kovo 11 ir 18 d., nuo 11 iki 14 val. kviečia klaipėdiečius į Meno kiemo dirbtuves (Daržų g. 10, Klaipėda), kur jų lauks naujoji rezidentė Urtė Jasenka (Yaska Art). Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną – menininkė kviečia įprasminti rašant ar piešiant laiškus kovotojams už Ukrainos nepriklausomybę, kovo 18-oji bus skirta šiltam susitikimui ir pažinčiai su naująja Meno kiemo rezidente.

Kūrybinės dirbtuvės „Laiškai kovotojams“

Kviečiame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną švęsti drauge rašant, piešiant laiškus šiuo metu Ukrainoje kovojantiems kariams. Visos jūsų užrašytos mintys ir palinkėjimai pasieks kovotojus. Laiškai bus perduoti Ignui Zimaičiui, vienam iš „1k paramos fondo“ įkūrėjų. Šis fondas aktyviai perka ir siunčia karinę įrangą į Ukrainą, o kartu prideda Lietuvos žmonių parašytus laiškus kariams.

Nors iš pirmo žvilgsnio tai yra tarsi mažulytės smulkmenos, tačiau kariams parašyti laiškai tampa tikriausiais tikėjimo, šviesos, meilės ir vilties talismanais. Juk ir moralinė pagalba, parama yra be galo svarbi, tad labai kviečiame prisijungti.

Kūrybines dirbtuves vesianti dailininkė Urtė Jasenka prisideda prie laiškų surinkimo ir išsiuntimo Ignui. Stebuklai vyksta kiekvieną dieną! Visu pagreičiu iki pergalės! Slava Ukraini!

P.S. Laiškus rašyti rekomenduojama anglų, rusų, ukrainiečių kalbomis.

Kur: KKKC Meno kiemo dirbtuvės, Daržų g. 10, Klaipėda.

Kada: kovo 11 d., šeštadienį, nuo 11.00 iki 14.00 val.

„Pop-up“ @Yaska Art: susitikimas su menininke

Kovo 18-osios šeštadienio popietę kviečiame praleisti kartu su dailininke Urte Jasenka / Yaska Art. Ateik drauge išgerti puodelio kavos ir pabendrauti. Tai puiki proga pamatyti menininkės kūrybą gyvai bei įsigyti jos darbų, atvirukų, printų už draugišką kainą. Pasikalbėsime apie kūrybą, darbo procesus, kuriamus personažus, idėjas, dalinsimės savo mažytėmis sėkmėmis ir nesėkmėmis, istorijomis, patirtimi bei kaip ir nuo ko viskas prasidėjo. Susitinkam!

Kur: KKKC Meno kiemo dirbtuvės, Daržų g. 10, Klaipėda.

Kada: kovo 18 d., šeštadienį, nuo 11.00 iki 14.00 val.

Apie menininkę

Urtė Jasenka (g. 1993) mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, vėliau studijavo ir 2014 m. Norvegijoje baigė Manger folkehøgskule muzikos, vokalo specialybę.

Dar mokykloje menininkė suformavo išskirtinį kūrybinį braižą, minimalistinį „pasaulį“, kupiną simbolikos, detalių, pasikartojančių elementų, gamtos motyvų, pasakojimų, minčių, jausmų, grožio, stebuklų, šviesos, bet tuo pat metu – tamsos, liūdesio, trapumo, mistikos ir kančios. Autorė kalba ne tik apie šviesiąją, bet ir tamsiąją žmogaus prigimtį. Stebėdama aplinką, žmones, save ir savo gyvenimą, U. Jasenka kaupia patirtis, istorijas, ir, viską permąsčiusi, svarbiausias mintis palieka popieriaus lape. „Būti čia ir dabar, mėgautis tuo, kas duota – gera ar bloga – visa širdimi yra gyvenimo prasmė ir laisvė“, – sako jaunoji kūrėja.

Nuo 2009 m. U. Jasenka aktyviai kuria ir organizuoja grupines bei personalines parodas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje (Norvegija, Vokietija, Italija). Šiuo metu gyvena ir kuria Klaipėdoje.

Renginiai nemokami, registruotis nereikia.

Edukacinius užsiėmimus KKKC Meno kiemo dirbtuvėse organizuoja Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kartu su Urte Jasenka.

Renginių metu bus fotografuojama ir filmuojama. Informuojame, kad dalyviai gali būti matomi renginio nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content