Pradžia
Lt En

KKKC Parodų rūmuose – susitikimas su meno rezidentu Kazimieru Brazdžiūnu

KKKC Parodų rūmai

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) 2022 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienį, 17.30 val. kviečiame susitikti su KKKC meno rezidentu Kazimieru Brazdžiūnu. Renginio metu menininkas pristatys savo kūrybą.

Lapkričio mėnesį KKKC meno rezidentūroje viešintis Kazimieras Brazdžiūnas – vizualaus šiuolaikinio meno kūrėjas bei vykstančių meno procesų tyrėjas. Paveikslus jis kuria vaizdų transformavimo, perdirbimo, postprodukavimo bei pertransliavimo metodu. Remiantis vaizdų srauto ir daugialypės tikrovės principu, vaizdo sluoksniavimo būdu kuriama nauja, fiktyvi ikona, kitaip tariant, kuriamas naujas pasakojimas. Savo kūryboje menininkas naudojasi depersonalizuotu potėpiu, aerozoliniu sfumato, laikinai įprasminančiu šiandieną bei sukuriančiu efemeriškos atvaizdo kopijos iliuziją.

„Prisistatyme trumpai apžvelgsiu savo kūrybinę strategiją, papasakosiu apie technines, praktines, idėjines dalis ir kaip jas sujungiu. Pakomentuosiu motyvų pasirinkimo specifiką ir jų transformavimo, animavimo galimybes, balto fono – vieno iš pagrindinių skiriamųjų mano kūrybos bruožų – prasmę. Susitikimo metu pateiksiu vaizdinės videomedžiagos iš savo kūrybinio proceso. Taip pat pristatysiu ir aptarsiu šios rezidencijos metu kurtus kūrinius“, – susitikimo turinį atskleidžia K. Brazdžiūnas.

Apie menininką

Kazimieras Brazdžiūnas (g. 1991) – tapytojas, kuratorius ir apžvalgininkas. Mokėsi Kauno dailės gimnazijoje, vėliau, 2018 m., Vilniaus dailės akademijoje įgijo magistro laipsnį. Nuo 2012 m. menininkas aktyviai kuruoja bei dalyvauja grupinėse parodose, meno projektuose, pleneruose, konkursuose, yra surengęs keturias personalines parodas. Tapytojas yra jaunųjų tapytojų platformos „Kontr-argumentas“ įkūrėjas. Kazimieras yra pelnęs papildomą premiją konkurse „Jaunojo tapytojo prizas“. Menininko darbų yra įsigijusios „Mo“ muziejaus, „Lewben Art Foundation“ ir kitos meno kolekcijos Lietuvoje bei užsienyje. Autoriaus straipsniai buvo publikuojami „Literatūroje ir mene“, rubrikoje „Požiūrio taškas”. Kūryba pristatoma albume „# 30. Nauja lietuviška tapyba“ („Artseria“, 2019 m.). Nuo 2018 m. LATGA narys. 2020 m. suteiktas meno kūrėjo statusas. 2020 ir 2021 metais menininkui skirta LTKT individuali stipendija.

Lapkričio 24 d., ketvirtadienį, 17.30 val. KKKC Parodų rūmuose – susitikimas su meno rezidentu Kazimieru Brazdžiūnu.

Apie KKKC meno rezidentūros programą

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro meno rezidentūros programos tikslas – skatinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą ir mainus, sudaryti galimybes pristatyti savo kūrybą bei supažindinti klaipėdiečius ir svečius su Lietuvos ir užsienio šalių kūrėjais. Rezidentūros programa, skirta Lietuvos ir užsienio menininkams, kuratoriams, tyrėjams ir kitiems kūrėjams, suteikia galimybę gyventi ir kurti Klaipėdos senamiestyje, įgyvendinti individualius projektus, bendradarbiauti su vietos bendruomene, inicijuoti bei įsitraukti į KKKC kultūrines veiklas.

Šiais metais KKKC rezidentūroje jau viešėjo muzikos kūrėjas, prodiuseris Leonas Somovas, menininkai Agnė Jonkutė, Vaiva ir Dainius Trumpiai, tarpdisciplininio meno kūrėjas Anton Karyuk (Ukraina / Lietuva), lapkritį reziduoja tapytojai Vita Opolskytė-Brazdžiūnienė ir Kazimieras Brazdžiūnas.

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content