Pradžia
Lt En

Aplinkosauginiai projektai 2022 m.

Eil. Nr. Projekto vykdytojas Projekto pavadinimas Projekto įgyvendinimo metu vykdyta veikla
1. BĮ Neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė“ „Švarus paplūdimys – švari jūra!“

BĮ Neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė“ 2022 m. įgyvendino aplinkosauginį švietimo projektą „Švarus paplūdimys – švari jūra!“. Projekto metu įgyvendinti 4 edukaciniai užsiėmimai (protų mūšiai bei kiti lavinamieji užsiėmimai) bei suorganizuotos 5 Smiltynės ir Melnragės paplūdimių puoselėjimo akcijos, kuriose buvo ugdomas mokinių ir asmenų su negalia ekologinis požiūris į gamtos saugojimą bei Baltijos jūros taršos šiukšlėmis problemas. Projekto dalyviai supažindinti su Mėlynosios vėliavos programa.

Projektas viešintas naujienų portale "Atvira Klaipėda" („Klaipėdos lakštutė“ inicijavo aplinkosauginį projektą", "Paplūdimius tvarkė kartu su ukrainiečiais"), BĮ Neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė“ interneto svetainėje ("Komandinis ekologijos protų mūšis Klaipėdos lakštutėje", "Projekto „Švarus paplūdimys – švari jūra“ tęsinys", "Projekto ,,Švarus paplūdimys – švari jūra” tęsinys" (2), "Praūžė antroji bei trečioji stovyklos dienos", "Vasaros stovykla – ketvirtoji diena!", "Edukacinis užsiėmimas „Surask vaizdą ir sukurk paveikslą“ prie jūros", "Aplink švaru, nes aš judu", "Projekto „Švarus paplūdimys – švari jūra“ kulminacija") bei Projekto partnerių socialiniuose tinkluose.

2. VšĮ „Žaliosios politikos institutas“ „Nacionalinis aplinkosaugos egzaminas“

VšĮ „Žaliosios politikos institutas“ 2022 m. įgyvendino aplinkosauginį švietimo projektą „Nacionalinis aplinkosaugos egzaminas“. Projekto metu, minint Tarptautinę klimato kaitos dieną, Lietuvos gyventojams buvo suteikta galimybė ne tik pasitikrinti savo žinias, bet ir sužinoti naujos, patikimos, mokslu grįstos informacijos apie įvairius su aplinkos apsauga susijusius klausimus, 2022 m. spalio 24 d.dalyvaujant Nacionaliniame aplinkosaugos egzamine. Projektas įgyvendintas bendradarbiaujant su Klaipėdos miesto savivaldybe, todėl į egzamino programą buvo įtraukti ir klausimai susiję su Baltijos jūros taršą, aplinkos oro tarša bei kitomis prioritetinėmis temomis.

Iki egzamino dienos buvo vykdoma plataus masto edukacinė kampanija. Melnragės ir Smiltynės paplūdimiuose  pakabinti plakatai „Jūra – namai žuvims, o ne plastikui“ su edukacine informacija apie Baltijos jūros taršą. Plakato maketas buvo pritaikytas socialiniams tinklams, taip išplečiant edukacinės informacijos pasiekiamumą. Gyventojai buvo kviečiami prisidėti prie paplūdimių tausojimo susirenkant savo bei kitų paliktas atliekas.

Parengti informaciniai straipsniai ("Dujų ir elektros kainų šuolis gali nublokšti į energetinį skurdą: kaip išsivaduoti iš užburto rato""Energetinio skurdo akivaizdoje – viskas, ką reikia žinoti: kokios kompensacijos lietuviams priklauso ir kaip galima papildomai pataupyti") apie energetinį skurdą. Strapsniuose pristatyti patarimai, leidžiantys sumažinti energijos kainų naštą ir prisidėti prie tvaresnės aplinkos kūrimo.

Nacionalinį aplinkosaugos egzaminą laikė – 11 067 asmenys iš 72 Lietuvos miestų ir miestelių. Nacionaliniame aplinkosaugos egzamine žinias pasitikrino 842 klaipėdiečiai, kurie pagerino savo aplinkosauginį raštingumą ir gamtamokslines kompetencijas. Įgijus daugiau žinių, tikėtina, paaugo ir visuomenės ekologinis sąmoningumas bei noras rūpintis savo aplinkos kokybe. Po egzamino parengtoje rezultatų apžvalgoje išryškintos Klaipėdos miesto gyventojų žinių spragos bei pateiktos susistemintos rekomendacijos ateities aplinkosauginio švietimo projektams ir iniciatyvoms.

Nacionalinio aplinkosaugos egzamino rezultatų apžvalga: Nacionalinis aplinkosaugos egzaminas. Klaipėdos miesto rezultatų apžvalga ir rekomendacijos aplinkosauginio švietimo kryptims (2022 m.)

Surengtoje egzamino nugalėtojų apdovanojimo ceremonijoje įteikti keturi papildomi Klaipėdos miesto savivaldybės vardu įsteigti prizai geriausius rezultatus pasiekusiems Klaipėdos miesto gyventojams kiekvienoje egzamino dalyvių kategorijoje.

3. VšĮ Klaipėdos licėjus „Klaipėdos paplūdimiai: NE – jūros šiukšlėms!“

VšĮ Klaipėdos licėjus 2022 m. įgyvendino aplinkosauginį švietimo projektą „Klaipėdos paplūdimiai: NE – jūros šiukšlėms!“. Paskaitų metu buvo ugdomas moksleivių ir paplūdimių lankytojų ekologinis sąmoningumas. Įrengtos dvi laikinos medinės dėžės, skirtos atliekų rūšiavimui, su informaciniais plakatais, kuriuose buvo pateikta informacija apie Baltijos jūros taršos problemas. Smiltynės ir Melnragės paplūdimiuose Klaipėdos licėjaus bei Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos mokiniai rinko šiukšles, atliko jų analizę bei stebėjo pokyčius, siekdami rasti sprendimų būdų, kaip pagerinti Klaipėdos paplūdimių būklę. Mokiniai taip pat išklausė (kartu su paplūdimių lankytojais) Klaipėdos universiteto ir kitų aplinkosaugos profesionalų paskaitas apie Baltijos jūros taršos šaltinius ir svarbiausias ekologines Baltijos jūros problemas.

4. VšĮ „Mindify“ „Ten, kur miega žuvys“

VšĮ „Mindify“  2022 m. įgyvendino aplinkosauginį švietimo projektą „Ten, kur miega žuvys“. (Informacija rengiama)

5. Asociacija Individualių poreikių kūrybos studija „Plunksnelė“ „Žaidžiu ir rūšiuoju – aplinką tausoju!“ Asociacija Individualių poreikių kūrybos studija „Plunksnelė“ 2022 m. įgyvendino aplinkosauginį švietimo projektą „Žaidžiu ir rūšiuoju – aplinką tausoju!“. (Informacija rengiama)

 

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content