Pradžia
Lt En

Projekto „Jaunimo Forumas Baltijos šalyse“ pažintinis vizitas į Liepoją

Projekto „Jaunimo Forumas Baltijos šalyse“ pažintinis vizitas į Liepoją

Klaipėdos miesto savivaldybė kartu su partneriais Talino miesto švietimo departamentu ir jaunimo tobulėjimo platforma YOU+ įgyvendina projektą „Jaunimo Forumas Baltijos šalyse“ (ang. Youth Forum in Baltic states), finansuojamą Erasmus+ programos.

Sausio 24-27 d. įvyko pirmoji projekto veikla –  pažintinis vizitas Liepojoje, kurio tikslas buvo sužinoti apie jaunimo dalyvavimo ir įtraukimo į sprendimų priėmimą procesus. Pažintiniame vizite dalyvavo 15 jaunuolių ir savivaldybių atstovų iš partnerių šalių.

Projekto dalyviai turėjo galimybę susipažinti su nevyriausybinėmis organizacijomis, kurios įgyvendina įvairias programas, siekdamos paskatinti jaunuolius būti aktyviais piliečiais. Organizacija, pasivadinusi „Rave Team“, pristatė viduje veikiantį riedlenčių ir BMX dviračių parką, „House of Hope“ (liet. Vilties namas) organizacijos, veikiančios atviro jaunimo centro principu, atstovai papasakojo, kaip vykdomos įvairios integracijos programos, suteikiami praktiniai įgūdžiai rusakalbiams jaunuoliams. „Workout generation“ (liet. Treniruočių karta) organizacija pasidalino patirtimi, kaip jaunuoliams atrasti sveiką gyvenimo būdą ir aktyvų sportą. Projekto partneriai YOU+ pasidalino informacija apie jų vykdomas įvairias programas nuo darbo su jaunimu gatvėje, mentorystės programų iki psichologinės pagalbos konsultacijų.

Renginio dalyviai susitiko su Liepojos miesto savivaldybės vicemeru Salvis Roga , kitais savivaldybės atstovais, jo metu buvo kalbama apie jaunimo politikos priemones Liepojos savivaldybėje, pasidalinta jaunimo iniciatyvų ir programų organizavimo idėjomis.

Vizito metu taip pat dalintasi patirtimi apie jaunimo politikos sistemas Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, kalbėta apie skirtumus ir panašumus. Estija vienintelė iš Baltijos šalių yra įteisinusi  balsavimą nuo 16 metų savivaldos rinkimuose bei elektroninį balsavimą.  Latvijoje daugumą jaunimui skirtų paslaugų vykdo nevyriausybinės organizacijos, o Lietuva turi puikiai reglamentuotą jaunimo politikos sistemą.

Jaunimas kaip vieną iš labiausiai patikusių užduočių įvardino jaunimo politikos simuliaciją, kurios metu vaidybinių užduočių pagalba dalyviai galėjo įsijausti į savivaldybės, jaunimo centro, jaunimo bei jaunimo organizacijų vaidmenis ir priimti sprendimus, kaip paskirstyti jaunimo politikai skirtas lėšas. Nors situacija buvo išgalvota, tačiau ji padėjo suprasti, jog efektyviausias būdas išspręsti problemą yra bendradarbiavimas.

Projekto dalyviai džiaugėsi pasisėmę ne tik naujų idėjų, bet ir susipažinę su projekto partneriais gyvai.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content