Pradžia
Lt En

Dėl galimybės gauti kompensaciją, įsigijus elektromobilį

Dėl galimybės gauti kompensaciją, įsigijus elektromobilį

Dėl galimybės gauti kompensaciją, įsigijus elektromobilį (m1, n1 klasės)

Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra (toliau – Agentūra) informuoja, kad šiuo metu yra paskelbti kvietimai viešajam sektoriui teikti paraiškas kompensacijai gauti, įsigijus naujus arba naudotus M1 ir N1 klasės grynuosius elektromobilius ar vandeniliu varomus automobilius.

Dėl kompensacijos išmokėjimo gali kreiptis viešieji juridiniai asmenys (valstybės ar savivaldybės, jų institucijų arba kitų valstybės ir savivaldybių juridinių asmenų, nesiekiančių naudos sau, įsteigti juridiniai asmenys, kurių tikslas – tenkinti viešuosius interesus (valstybės ir savivaldybės įmonės, valstybės ir savivaldybės įstaigos, viešosios įstaigos, kurių savininkė arba dalininkė yra valstybė ar savivaldybė, tradicinės religinės bendruomenės, religinės bendrijos ar centrai), nevykdantys ūkinės veiklos, ir viešąsias paslaugas teikiantys subjektai).  

Kompensacija dydis yra:

  • 5 000 (penki tūkstančiai) eurų už kiekvieną įsigytą naują transporto priemonę;
  • 2 500 (du tūkstančiai penki šimtai) eurų už kiekvieną įsigytą naudotą transporto priemonę.

Kompensacija mokama, jeigu įsigyto elektromobilio pirmoji registracijos Lietuvos Respublikoje data yra ne ankstesnė kaip 2022 m. lapkričio 1 d. Kitos kompensacijos išmokėjimo sąlygos yra aprašytos projektų finansavimo sąlygų apraše, kuris yra pridedamas prie šio rašto.

Pažymime, kad kvietimas teikti paraiškas galioja iki 2026 m. kovo 30 d. (15:45), tačiau jis gali būti sustabdytas ir anksčiau, jeigu yra paskirstoma visa kvietimui skirta finansavimo lėšų suma, arba kai kyla pagrįstų abejonių dėl kvietimui numatytos lėšų sumos nepanaudojimo.

Kvietimą teikti parašką kompensacijai gauti įsigijus naują (naujus) elektromobilį (elektromobilius) rasite adresu: https://apvis.apva.lt/paskelbti_kvietimai/viesajam-sektoriui-isigijus-naujus-m1-ir-n1-klases-grynuosius-elektromobilius-ar-vandeniliu-varomus-automobilius-2023-08.

Kvietimą teikti parašką kompensacijai gauti įsigijus naudotą (naudotus) elektromobilį (elektromobilius) rasite adresu: https://apvis.apva.lt/paskelbti_kvietimai/viesajam-sektoriui-isigijus-naudotus-m1-ir-n1-klases-grynuosius-elektromobilius-ar-vandeniliu-varomus-automobilius-2023-08.

Maloniai prašome įsigijus elektromobilį kreiptis dėl kompensacijos išmokėjimo nurodytais adresais.

Taip pat prašome informuoti visas Jums atskaitingas, ūkinės veiklos nevykdančias ir viešąsias paslaugas teikiančias įstaigas, apie esamą galimybę gauti kompensaciją.

Esant papildomiems klausimams, prašome skambinti ar rašyti el. paštu Agentūros Susisiekimo infrastruktūros ir transporto projektų skyriaus vadovei Ingai Dikčienei, tel. (8 652) 89 011, inga.dikciene@apva.lt .

PRIDEDAMA. 2022–2030 metų plėtros programos valdytojos Lietuvos respublikos susisiekimo ministerijos susisiekimo plėtros programos pažangos priemonės Nr. 10-001-06-01-01 „Skatinti alternatyviųjų degalų naudojimą transporto sektoriuje“ veiklos „Taršių lengvojo transporto priemonių (M1 ir N1 klasės) pakeitimo į visai netaršias (elektra arba vandeniliu varomas) skatinimas“ poveiklės „Grynųjų elektromobilių arba vandeniliu varomų transporto priemonių įsigijimo viešajam sektoriui skatinimas“ projektų finansavimo sąlygų aprašas, 1 failas.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content