Pradžia
Lt En

2009 m. Klaipėdos miesto kultūros magistrai Anatolijus Klemencovas, Juozas Šikšnelis ir Vladas Žulkus

JUOZAS ŠIKŠNELIS (RAIDAS DUBRĖ) – prozininkas, dramaturgas, vertėjas, skulptorius, Lietuvos rašytojų sąjungos narys, Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos direktorius. Jo iniciatyva bibliotekoje vykdoma unikali edukacinė veikla ugdanti ir auginanti jaunąjį skaitytoją. Didžiulis J.Šikšnelio indėlis į krašto rašytinio paveldo kaupimą bei skaidą. Autoriaus dėka viešoji biblioteka tapo Klaipėdos kultūros žemėlapio dalimi.

J.Šikšnelio bibliografijoje 18 knygų, nesuskaičiuojamas kiekis straipsnių, publikacijų, apybraižų, o Raido Dubrės slapyvardžiu išleisti detektyviniai romanai pelnė autoriui LR Vidaus reikalų ministerijos premijas (1992, 1996).

2001 m. už romaną „Kryžiau žalio medžio“ rašytojui J.Šikšneliui paskirta Klaipėdos apskrities viršininko administracijos įsteigta literatūrinė Ievos Simonaitytės premija.

ANATOLIJUS KLEMENCOVAS – grafikas, dizaineris, tapytojas, scenografas, Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus narys, ilgametis Klaipėdos Jūros šventės dailininkas, Klaipėdos miesto kultūros ambasadorius, aktyvus visuomenės veikėjas, savo darbais garsinantis Klaipėdą Lietuvoje bei užsienyje.

Autorius – įvairiapusė asmenybė, talentingas kūrėjas, kultūros strategas ir imlus meno taktikas. Menininkas yra dalyvavęs pusšimtyje parodų bei projektų. Savo kūrybą menininkas pristatė Anglijoje, Rusijoje, Latvijoje, Suomijoje, Izraelyje, Vokietijoje, Čekijoje ir kitose valstybėse.

A.Klemencovo idėjos – novatoriškos ir gaivios, o savo idėjomis bei talentu autorius dalinasi su jaunąja kartą, taip augindamas ir brandindamas ją.

Prof. habil. dr. VLADAS ŽULKUS – vienas žymiausių Baltijos regiono ir Lietuvos archeologų, Klaipėdos universiteto rektorius, kurio moksliniai tyrimai ir publikacijos, akademinė ir mokslo populiarinimo veikla yra skirta Žemaitijos, Klaipėdos miesto ir krašto praeičiai atskleisti.

Svarbūs ir reikšmingi yra profesoriaus nuopelnai Klaipėdai kaip jūriniam miestui. Prof. V.Žulkaus archeologiniai povandeniniai tyrimai padėjo išaiškinti ne vieną Klaipėdos miestui svarbų kultūros objektą, esantį po vandeniu. Jis tapo povandeninių kultūrinių kraštovaizdžių tyrimų pradininku ir tuo svariai prisidėjo prie Klaipėdos miesto kultūros plėtotės. Už reikšmingą mokslinę veiklą ir indėlį į Lietuvos istoriją ir archeologijos mokslą V.Žulkus 2008 m. išrinktas Lietuvos Mokslo akademijos nariu. Klaipėdos miesto kultūrinės plėtros požiūriu ne mažiau reikšmingas yra jo rektoriaus vaidmuo Klaipėdos universitete. Jis kryptingai siekia, kad universitetas taptų stipriausiu regioniniu universitetu, kuriame lygiaverčiai plėtotųsi įvairios studijų ir mokslo sritys, ypatingai humanitariniai mokslai ir menas.

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content