Pradžia
Lt En

BENDRADARBYSTĖS ERDVĖ „LIGHT HOUSE“ PLANUOJA PLĖTRĄ

BENDRADARBYSTĖS ERDVĖ „LIGHT HOUSE“ PLANUOJA PLĖTRĄ

Viena didžiausių Baltijos šalyse bendradarbystės (angl. coworking) erdvė „Light House“ su integruota gyvenamąja vieta (angl. coliving). Šis projektas – tai Klaipėdoje kuriamo technologijų parko „Baltic Tech Park“ dalis, skelbiama antrojo statybų etapo pradžia.

II-ojo etapo vizija išlieka ne mažiau ambicinga – sukurti pasaulinius standartus ir gerąją praktiką atitinkančią infrastruktūrą, skaitmeninių inovacijų kūrimui ir pramonės įmonių skaitmenizavimui. Planuojama, kad „Light House Lab“ taps regiono įmonių, užsiimančių prototipų kūrimu ar eksperimentine gamyba, traukos centru. Tokio centro įkūrimas -  vienas iš Klaipėdos miesto strategijoje „Mėlynojo proveržio strategija 2030-ieji” numatytų tikslų.   Plėtros idėją įgyvendinti planuojama iki 2021-ųjų metų pabaigos.

 

Prie „Light House Lab“ vystymo prisidės ir „Baltic Tech Park“ įsteigtas „Baltijos skaitmeninių inovacijų centras“, kurio narės yra „Klaipėdos nafta“, „Klaipėdos miesto savivaldybė“, „Klaipėdos universitetas“, „Klaipėdos energija“ ir kitos įmonės bei viešojo sektoriaus institucijos. 

 

Klaipėdoje - startuolių bendruomenės augimas

Per 2019 m. vystytojams pavyko suburti inovatyvią ir aktyvią startuolių, pažengusių verslų ir mokslo bendruomenę. „Light House“ erdvėse dirba apie 200 specialistų ir įmonių, tarp kurių –  „Interaco“, „Iscope“, „Ahcode“ startuoliai bei ilgametę patirtį turinčios IT kompanijos, pvz., „Devbridge“, prie kurios vasarį prisijungs ir IT mokymų akademija „Software development academy“.  

Bendradarbystės erdvės koncepcija glaudžiai susijusi su inovacijų vystymu, todėl vienas iš projektų tikslų – skatinti verslo, mokslo ir valstybinių institucijų bendradarbiavimą motyvuojant kurti inovatyvius projektus bei sprendimus. 

Analogų Lietuvoje neturinti bendradarbystės erdvė „Light House“ prisideda prie tinklaveiklos Baltijos jūros regione didinimo. Planuojama, kad per artimiausius 10 metų visame regione bus įkurtos analogiškos erdvės, kurios skatins darnios, inovatyvios bendruomenės vystymąsi.

 

Daugiau informacijos:

Laura Telksnienė Komunikacijos projektų vadovė media@lighthouse.lt +37068943596 www.lighthouse.lt

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content