Pradžia
Lt En

Renkamas naujas KU „Blue Growth Leaders Academy“ dalyvių kursas

Renkamas naujas KU „Blue Growth Leaders Academy“ dalyvių kursas

Į Klaipėdos universitetą (KU) rudenį sugrįžta „Blue Growth Leaders Academy“ programa, kviečianti įvairių sričių specialistus semtis mėlynosios ekonomikos žinių, kuriomis dalinsis tarptautiniu mastu vertinami mokslininkai bei verslo praktikai iš visos Europos. Šiemet priėmimo geografija taps platesnė – virtualiose auditorijose susitiks ne vien lietuviai, bet ir dalyviai iš kitų Europos šalių.

37 sertifikuoti lyderiai

Iniciatyvos steigiant „Blue Growth Leaders Academy“ drauge su KU pernai ėmėsi Klaipėdos miesto savivaldybės ekonominės plėtros agentūra „Klaipėda ID“ bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP) koordinuojamas Jūrinis klasteris. Iniciatyva taip pat sulaukė Norvegijos ambasados Lietuvoje palaikymo.

Reikšmingu postūmiu „Blue Growth Leaders Academy“ atsiradimui tapo partnerių siekis sukurti žinių ir kompetencijų platformą, telkiančią  uostamiesčio proveržiui itin svarbią profesionalų bendruomenę, kuri ateityje imtųsi su mėlynąja ekonomika susijusių projektų vystymo, plėtotų mokslo ir verslo sinergijas šioje srityje.

Nuo 2020 m. spalio iki šių metų birželio pabaigos akademijos auditorija nuotoliniu būdu dalyvavo paskaitose apie laivybą ir uostus, pakrančių turizmą, daiktų internetą ir blockchain technologijas, jūrines biotechnologijas, akvakultūrą, konteinerių terminalus. „Blue Growth Leaders Academy“ taip pat sustiprino dalyvių kompetencijas naujų produktų kūrimo, inovacijų vadybos, intelektinės nuosavybės apsaugos, pokyčių valdymo srityse.

Žiniomis dalijęsi lektoriai atstovavo  Vokietijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vengrijoje bei Skandinavijos šalyse veikiančias mokslo institucijas bei verslo organizacijas, kurių rikiuotėje – tarptautiniuose reitinguose aukštai vertinama Norvegijos verslo mokykla, Afredo Vegenerio institutas (AWI), Pietų Danijos universitetas, kompanijos „cloudyBoss“, „International Development Ireland” ir kt.

Dauguma pirmojo kurso klausytojų prisijungė iš Vakarų Lietuvoj veikiančių įmonių, savivaldos ir kitų institucijų. „Blue Growth Leaders Academy“ šiemet užbaigė 37 dalyviai.

Tarptautinę bendruomenę telkianti ašis

Pažangiam Europos aukštųjų mokyklų konsorciumui „EU-CONEXUS“ (angl. European University for Smart Urban Coastal Sustainability) priklausantis KU ir kiti „Blue Growth Leaders Academy“ partneriai šiemet pasitelks savo plačiai išvystytus kontaktų tinklus siekdami per programą dar plačiau paskleisti žinią apie Klaipėdą bei didelį jos potencialą plėtojant mėlynąją ekonomiką, kuriant ir diegiant inovacijas šioje srityje.

„Veikiame globalioje aplinkoje, kuri ne tik diktuoja sudėtingų iššūkių, bet ir atveria naujų galimybių. Universitetas aktyviai imasi lyderystės pritraukiant organizacijų vadovus, įvairių sričių specialistus ir talentus, kad bendrą jų augimą paverstų nauda Klaipėdai, Lietuvai ir visam Baltijos jūros šalių regionui“, – akcentavo – kalbėjo KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Unikali programa suteikia galimybę kiekvienam profesionalui tobulėti ir individualiai – pažvelgiant ir įvertinant įprastinius procesus iš platesnės perspektyvos, bet tuo pat metu nestabdant savo tiesioginės profesinės veiklos.

Galimybė susipažinti ir betarpiškai bendrauti su vienais stipriausių Europoje akademinio bei verslo pasaulio protų, besispecializuojančių skirtingose mėlynosios ekonomikos sferose, – taip pat reikšmingas impulsas tapti „Blue Growth Leaders Academy“ bendruomenės dalimi.

Skelbia atrankos pradžią

Planuojama, kad 2021-2022 m. „Blue Growth Leaders Academy“ kurso moduliai ir lektoriai, palyginti su praėjusiais metais, keisis nežymiai.  Nors programa šiemet atvers priėmimą ir pretendentams iš kitų šalių, visiems teks įveikti atranką, kurios metu bus atsižvelgta ne vien į norinčiųjų dalyvauti jau įgytą išsilavinimą, profesinę patirtį, bet ir motyvaciją plėsti turimas kompetencijas, kurti ir įsilieti į naujus bendradarbiavimo tinklus.

Priėmimas į „Blue Growth Leaders Academy“ jau startavo – pretendentai gali teikti paraiškas iki rugsėjo 30 d. Po vertinimo procedūros programos organizatoriai susisieks su atrinktais dalyviais. Nuotolinės paskaitos startuos lapkričio mėnesį.

Programa skirta verslo ir kitų organizacijų atstovams, įvairių sričių specialistams, dirbantiems ar ketinantiems plėtoti veiklą mėlynojo augimo sektoriuje. Taip pat kviečiami Klaipėdos universiteto baigiamųjų kursų bakalauro studentai, magistrantai, doktorantai, besidomintys šia tema ar vykdantys tyrimus mėlynojo augimo tematikoje.

8 skirtingų modulių kursą planuojama užbaigti 2022 m. birželį. Finaliniu „Blue Growth Leaders Academy“ akcentu taps dalyvių vasaros stovykla Klaipėdos universitete – jos metu bus generuojami baigiamieji projektai, kuriuos grupės pristatys vertinimo komisijai bei turės juos apginti.

Išsami informacija apie kurso struktūrą ir dėstytojus: https://www.ku.lt/leaders_academy/index.php/lt/home/

KU informacija

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content