Pradžia
Lt En

Jau galima užsisakyti Klaipėdiečio kortelę

Jau galima užsisakyti Klaipėdiečio kortelę

Oficialiai startuoja Klaipėdiečio kortelės sistema. Nuo šio trečiadienio gyventojai jau kviečiami užsisakyti savąją kortelę. Ji bus ir fizinė, ir virtuali – kiekvienas gali rinktis pagal savo poreikius. Kortelę galės gauti kiekvienas pilnametis, kuris yra deklaravęs gyvenamąją vietą Klaipėdos mieste.

„2023-iuosius pradėsime su ilgai laukta Klaipėdiečio kortele. Tai savotiška padėka gyventojams už meilę ir lojalumą savo miestui. Ši kortelė suteiks nuolaidų kultūros, sporto įstaigose, laisvalaikio praleidimo vietose. Savivaldybės numatomas nuolaidas ketvirtadienį svarstys taryba, o miesto verslo pasiūlymai jau dabar matomi internetinėje kortelės platformoje. Tikimės, kad nuolaidų sąrašas vis ilgės, tad Klaipėdiečio kortelę turėti bus tikrai naudinga“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Numatytos nuolaidos įsigalios nuo sausio 1 dienos. O užsisakyti kortelę galima jau dabar. Paprasčiausia tai padaryti internetu, interneto platformoje kortele.klaipeda.lt, kortelę taip pat galima užsisakyti atvykus į naująjį Savivaldybės klientų aptarnavimo centrą Taikos pr. 52C. Jei gyventojui pakanka virtualios kortelės, ji sukuriama iškart interneto platformoje, kad būtų patogiau naudotis, į telefoną galima parsisiųsti mobilią programėlę.

Tiems, kas pageidaus fizinės (plastikinės) kortelės – jos pagaminimo teks kiek luktelėti, nes kiekviena kortelė bus vardinė.  Fizinę kortelę užsisakyti tikslinga tiems, kurie nori ja naudotis kaip viešojo transporto bilietu.

„Šiuo metu prie Klaipėdiečio kortelės sistemos prisijungė ir nuolaidas klaipėdiečiams jau pasiūlė 12 miesto verslo subjektų. Raginame jungtis ir kitus miesto verslininkus, kurie nori ir gali suteikti patrauklesnes sąlygas Klaipėdos miesto gyventojams“, – sako Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Savivaldybės numatomos nuolaidos tarybai bus teikiamos tvirtinti ketvirtadienį. Klaipėdiečiams norima pasiūlyti 25 procentų nuolaidą miesto kultūros įstaigų – Klaipėdos koncertų salės, Kultūrų komunikacijų centro, Mažosios Lietuvos istorijos, Pilies, Kalvystės muziejų, Žvejų rūmų renginiams, įsigyjant plaukimo abonementą „Gintaro“ sporto centre, su Klaipėdiečio kortele numatoma galimybė apsilankyti baseine 11 kartų vietoje 8 kartų už 9 eurus. Taip pat numatoma 50 eurų nuolaida viešojo transporto metiniam bilietui. Fizinę (plastikinę) Klaipėdiečio kortelę bus galima naudoti ir kaip viešojo transporto elektroninį bilietą. Kaip ir dabartinį elektroninį bilietą, Klaipėdiečio kortelę bus galima pildyti pinigais, pirkti mėnesinius, kartinius ir kitus viešojo transporto bilietus bei priglaudus prie skaitytuvo autobuse atsiskaityti už keliones.

Klaipėdiečio kortelės vizualinius sprendimus aktyviai siūlė Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto Grafinio dizaino studijų programos III kurso studentai (programos vadovas Martynas Lapas), o patraukliausią dizainą, kuris ir puošia naująją kortelę, išrinko klaipėdiečiai. Dizaino autorė – Paulina Kontrimaitė.

Apie Klaipėdiečio kortelę išsamiau:

  • Numatytos nuolaidos įsigalios sausio 1 d.
  • Nuolaidos matomos interneto platformoje kortele.klaipeda.lt. Šiuo metu matomos verslo suteiktos nuolaidos, netrukus sąrašas bus papildytas savivaldybės numatomomis nuolaidomis. Nuolaidų sąrašas bus nuolat atnaujinamas ir pildomas.
  • Klaipėdiečio kortelė gali būti išduodama kiekvienam pilnamečiui Klaipėdos miesto gyventojui.
  • Klaipėdiečio kortelė išduodama nemokamai.
  • Gyventojas norėdamas gauti nuolaidą turės parodyti virtualios kortelės QR kodą išmaniajame įrenginyje arba pateikti fizinę kortelę.
  • Užsisakyti kortelę – ir virtualią, ir fizinę – galima internetu kortele.klaipeda.lt arba atvykus į Klientų aptarnavimo centrą Taikos pr. 52C.
  • Virtuali kortelė sukuriama iškart po užsakymo ir matoma platformoje kortele.klaipeda.lt.
  • Fizinės kortelės pagaminimo reikės palaukti, maksimalus terminas – 20 darbo dienų.
  • Atsiimti fizines korteles nemokamai bus galima Klientų aptarnavimo centre Taikos pr. 52C. Ateityje korteles bus galima gauti ir į paštomatą arba per kurjerį, ši paslauga bus mokama.
  • Į išmaniuosius įrenginius galima parsisiųsti mobilią programėlę: Android operacinei sistemai skirtą programėlę galima parsisiųsti iš Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.klaipediecio.kortele; iOS operacinei sistemai skirtą programėlę galima atsisiųsti iš App Store https://apps.apple.com/us/app/klaip%C4%97die%C4%8Dio-kortel%C4%97/id6444918737.
  • Kai kurie gyventojai paskyras spėjo susikurti bandomojoje kortele.klaipeda.lt versijoje, šios paskyros negalioja. Visi, kurie užsiregistravo sistemoje iki 2022 m. gruodžio 17 dienos, turėtų registruotis iš naujo.
  • Visada laukiama ir naujų verslo pasiūlymų Klaipėdiečio kortelei. Pasiūlymus galima teikti čia: https://www.klaipeda.lt/lt/klaipediecio-korteles-pasiulymai/10201
  • Visus klausimus, susijusius su Klaipėdiečio kortele, galima užduoti el. p. kortele@klaipeda.lt

 

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content