Pradžia
Lt En

Jaunimo Forumas Baltijos šalyse

Jaunimo Forumas Baltijos šalyse

Klaipėdos miesto savivaldybė kartu su partneriais Talino miesto švietimo departamentu ir jaunimo tobulėjimo platforma YOU+ įgyvendina projektą „Jaunimo Forumas Baltijos šalyse“ (ang. Youth Forum in Baltic states), finansuojamą Erasmus+ programos.

Latvijos ir Estijos jaunimas š.m. kovo 6-9 d. dalyvavo pažintiniame vizite Klaipėdoje. Vizito tikslas buvo supažindinti projekto partnerius su Klaipėdoje įgyvendinama jaunimo politika bei jaunimo ir su jaunimu dirbančių nevyriausybinių organizacijų veikla.

Pirmąja dieną vizito dalyviai buvo susipažindinti su Karalienės Luizės jaunimo centro Atviro jaunimo centro erdvėmis bei įstaigos veikla. Taip pat pristatyta projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021 m.” rezultatai ir Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ veikla ir darbas su nevyriausybinėmis organizacijomis, pagalba joms ir atstovavimas jaunimui Klaipėdos mieste. Asociacija „Klaipėdos regionas“ pristatė savo veiklą ir supažindino projekto partnerius apie darnaus vystymosi tikslus.

Antrąja dieną projekto partneriai susipažino su VšĮ „Asmenybės ugdymo kultūros centro“ veikla, uždaru riedučių ir riedlenčių parku, pasidalinta informacija apie vykstantį atvirą darbą su jaunimu nevyriausybinėje organizacijoje.  Svečiai taip pat lankėsi VšĮ „Kibirkščių meistrai“ SteamPunk dirbtuvėse, kuriose buvo pristatyta dviračių kūrimo iniciatyva panaudojant išmestus, nenaudojamus daiktus, metalą ir pan. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro  Jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų koordinatorius pristatė sveikatos srityje teikiamas paslaugas jauniems žmonėms.  Taip pat apsilankyta VšĮ „Kūrybos gelmės“ įrengtose naujose kūrybinėse patalpose „Malūno loftas“, kuriose buvo pristatytas darbas su jaunimu kūrybinių industrijų, verslumo srityje.  Delegaciją iš Latvijos ir Estijos sudarė jaunimas, kurie aktyviai savanoriauja savo šalyse, todėl jie buvo supažindinti su Labdaros ir paramos fondu Dvasinės pagalbos jaunimui centru. Centras papasakojo apie savo vykdomas su savanoryste, susijusias veiklas, psichologine pagalbą jaunimui bei pristatė „Big Brothers, Big Sisters“ programą.

Trečiąja dieną svečiai turėjo vizito ir būsimų veiklų aptarimą. Vizite dalyvavę jaunuoliai džiaugėsi, kad turėjo galimybę susipažinti su aktyviomis, bendruomeniškumą kuriančiomis nevyriausybinėmis organizacijomis bei praplėsti savo akiratį. Tikimasi, kad įgyta patirtis, pamatyti pavyzdžiai suteiks motyvacijos jaunimui savose šalyse aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime ir būti aktyviais piliečiais.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content