Pradžia
Lt En

Projekto MEET įvadinis susitikimas Belgijoje

Projekto MEET įvadinis susitikimas Belgijoje

Vasario 16-19 d. dienomis Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai dalyvavo projekto MEET (Mobilise Europe = Engaging Together)  įvadiniame susitikime Briuselyje, Belgijoje. Projektas yra finansuojamas Piliečių, lygybės teisių ir vertybių programos lėšomis (angl. Citizens, equality rights and values programme - CERV). Projekto trukmė 24 mėnesiai.

Šiuo projektu siekiama diskutuoti apie Europos sąjungos politiką vietos lygiu, švęsti demokratiją su visais piliečiais, skatinti juos diskusijų būdu prisijungti prie politinių procesų, didinti informuotumą apie artėjančius 2024 m. Europos rinkimus ir demokratijos svarbą. Taip pat siekiama užtikrinti įvairių visuomenės grupių įtraukimą į vietinius ir tarptautinius politikos procesus. Projekte dalyvauja Europos jaunimo forumas, Europos jaunieji federalistai, Ispanijos, Rumunijos, Kipro, Latvijos, Lietuvos, Kroatijos, Slovėnijos, Bulgarijos, Airijos, Austrijos, Lenkijos, Slovakijos nacionalinės jaunimo tarybos, Europos regionų asamblėja, AGE platforma ir kitos nevyriausybinės organizacijos.

Projekto partnerių susitikime buvo aptarti projekto tikslai ir atsakomybės. Partneriai susipažino vieni su kitais, užmezgė bendradarbiavimą bei pasidalino savo geraisiais pavyzdžiais įgalinant vietines bendruomenes bei skleidžiant Europos sąjungos vertybes vietiniu ir nacionaliniu lygmeniu. Projekto įgyvendinimo laikotarpiu projekto partneriai turės įgyvendinti tarptautinius debatus, diskusijas su būsimaisiais kandidatais į Europos parlamentą bei demokratijos festivalius. Klaipėdos miesto savivaldybė įsipareigojo įgyvendinti Demokratijos festivalį bei pokalbių ciklą apie Europos sąjungos svarbą su kandidatais į Europos parlamentą.

Susitikimo metu taip pat vyko mokymai apie skirtingų visuomenės grupių įtraukimą į veiklas. Europos neįgaliųjų forumas pasidalino patirtimi, kaip sudaryti sąlygas dalyvauti visoms visuomenės grupėms sprendimų priėmimo procesuose, į kokius aspektus atkreipti dėmesį organizuojant veiklas nuo pradžios iki pabaigos. Kartu su kitomis organizacijomis buvo aptarta, kaip įtraukti atskirtį patiriančias grupes bei buvo sudarytas priemonių planas pagal kurį bus galima užtikrinti sąlygas skirtingų visuomenės grupių įtraukimui.

MEET projektas yra puiki galimybė pasidalinti gerąja patirtimi su partneriais iš visos Europos, įgyti daugiau žinių apie Europos sąjungos vertybes bei skirtingų piliečių grupių įtraukimą į savivaldos procesus. Šiuo projektu bus siekiama sustiprinti piliečių dalyvavimą ES procesuose.

Finansuojama Europos Sąjungos lėšomis. Tačiau išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autoriaus (-ių) ir nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Europos švietimo ir kultūros vykdomosios įstaigos (EACEA) požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei EACEA negali būti laikoma už juos atsakinga.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content