Pradžia
Lt En

Skaitmeninio pilietinio dalyvavimo dirbtuvės

Skaitmeninio pilietinio dalyvavimo dirbtuvės

2022 m. lapkričio 9 d. įvyko antrosios dirbtuvės apie skaitmeninį pilietinį dalyvavimą. Jų metu buvo kalbama apie jau egzistuojančias skaitmeninio dalyvavimo priemones vietiniu, nacionaliniu ir Europiniu lygmeniu.

Dirbtuvių tikslinė grupė išliko ta pati, kaip ir pirmojoje dalyje - Klaipėdos miesto mokyklose ir universitetuose besimokantis jaunimas ir jauni suaugusieji, kurių amžius nuo 14 iki 29 metų. Renginio tikslas buvo surinkti jaunų žmonių idėjas, kaip skaitmeninės priemonės galėtų padidinti jų dalyvavimą. 
 
Dirbtuves sudarė 2 dalys:
 
  •  Problemų ir iššūkių, su kuriais jaunimas susiduria kasdieniame gyvenime, analizė. Žemėlapio sudarymo užduotis buvo įgyvendinama mažose grupelėse po 3-4 žmones. Darbo grupėse rezultatai buvo pristatyti visai grupei. Dirbtuvių moderatorius pristatė papildomus iššūkius, su kuriais susiduria jaunimas, remdamasis įvairiais skaitmeninio jaunimo dalyvavimo tyrimais. Šioje dalyje taip pat buvo pristatytos pirmųjų dirbtuvių idėjos, rezultatai ir paskaitos. 
  • Skaitmeninių priemonių, kurios galėtų pagerinti jaunimo gyvenimą, idėjų kūrimas. Dalyviai susibūrė į 5 grupes ir kūrė programėles, ir kitas skaitmenines priemones, kurios pagerintų jų kasdienį gyvenimą ir aktyvintų  įsitraukimą į sprendimų priėmimą.

Dirbtuvių metu gimusios idėjos:

  • Programėlė, kurioje jaunimui patogiu būdu paaiškinama įvairių partijų politinė darbotvarkė prieš rinkimus. Ji taip pat turėtų padėti jaunimui suprasti savo politines pažiūras atsakant į 10-15 klausimų.
  • Socialinė platforma, kurioje jaunimas galėtų diskutuoti su savo konsultantu apie psichikos sveikatos problemas, rasti informacijos šia tema. Platforma turėtų leisti susitikti su žmonėmis, kurie susiduria su panašiais iššūkiais. Jaunuoliai nurodė, kad ši platforma turėtų būti stebima profesionalų, kad būtų efektyvi ir nedarytų žalos. 
  • Programėlė, kuri leistų jaunimui rasti idėjų, kaip leisti laisvalaikį ir kaip įsitraukti į trumpalaikę savanorišką veiklą Klaipėdos mieste.
 

Dirbtuvės yra CERV programos projekto “Digital Civic Participation v2.0 – DCP v.2.0” viena iš veiklų dalis. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis.

Ataskaita: WP4 Event Description Sheet

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content