Pradžia
Lt En

Tarptautinio projekto „Skaitmeninis pilietinis dalyvavimas – DCP V.2.0“ susitikimas Atėnuose

Tarptautinio projekto „Skaitmeninis pilietinis dalyvavimas – DCP V.2.0“ susitikimas Atėnuose

Klaipėdos miesto savivaldybės Jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinavimo grupės atstovė, Klaipėdos turizmo mokyklos jaunuolis Nojus Katkauskas ir Klaipėdos miesto savivaldybės jaunimo reikalų tarybos atstovė Eglė Šerutytė  š.m. gruodžio 2 d.  dalyvavo tarptautiniame projekto „Skaitmeninis pilietinis dalyvavimas – DCP V.2.0“  (angl. „Digital civic participation DCP V.2.0“) susitikime Atėnuose, Graikijoje.

Klaipėdos miesto savivaldybė projekte dalyvauja partnerio teisėmis ir  šių metų rudenį organizavo dvi dirbtuves apie skaitmeninį pilietinį dalyvavimą jauniems žmonėms. Jų metu buvo siekiama identifikuoti skaitmeninio pilietinio dalyvavimo apibrėžimą, pasireiškiančias jo formas bei įrankius, kuriais jauni žmonės gali naudotis Savivaldybėje. Taip pat Klaipėdos miesto savivaldybė buvo paskelbusi apklausą, kurios metu buvo siekiama išsiaiškinti, kaip gyventojai supranta skaitmeninį pilietinį dalyvavimą ir kokiomis priemonėmis naudojasi.

Tarptautinio susitikimo metu Klaipėdos miesto atstovai pristatė dirbtuvių bei apklausos rezultatus. Pasidalino informacija apie mieste naudojamus skaitmeninio pilietinio dalyvavimo įrankius. Klaipėdos miesto atstovai pasidalino informacija, kad šiuo metu Klaipėdoje skaitmeninis pilietinis dalyvavimas dažniausiai suprantamas kaip e.paslaugos, elektroninis parašas, posėdžių ir įvairių komisijų transliavimas internetu, dalyvaujamasis biudžetas.

Susitikimo metu taip pat buvo susipažinta su tarptautinio projekto „Skaitmeninis pilietinis dalyvavimas – DCP V.2.0“  (angl. „Digital civic participation DCP V.2.0“) tikslais, uždaviniais, planuojamomis tolimesnėmis veiklomis.  Dalyvauta dvejose diskusijose apie tai, kokios skaitmeninio pilietinio dalyvavimo priemonės naudojamos kitose šalyse ir kas galėtų būti perimta kaip geroji patirtis.  Tai buvo pirmasis šio projekto susitikimas. 2023 m. Klaipėdos miesto savivaldybė planuoja organizuoti dvi dirbtuves skirtas tiek jauniems žmonėms, tiek valstybės tarnautojams apie skaitmeninį dalyvavimą, vykti į jaunimo hakatoną bei projekto baigiamąją konferenciją.

Projektas „Skaitmeninis pilietinis dalyvavimas – DCP V.2.0“  (angl. „Digital civic participation DCP V.2.0“) yra finansuojamas  Piliečių, lygybės, teisių ir vertybių (CERV) programos lėšomis.

Susitikimo ataskaita: WP 6 Event Description Sheet

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content