Pradžia
Lt En

Tarptautinis Projekto Susitikimas Graikijoje: Skaitmeninio Pilietinio Dalyvavimo Konferencija

 Tarptautinis Projekto Susitikimas Graikijoje: Skaitmeninio Pilietinio Dalyvavimo Konferencija

Tarptautinis projekto "Digital civic participation V.2.0" Susitikimas Graikijoje: Skaitmeninio pilietinio dalyvavimo konferencija

Gruodžio 13-15 dienomis Atėnuose, Graikijoje, įvyko tarptautinio projekto "Digital civic participation DCP V.20" susitikimas, kuriame dalyvavo partneriai iš Lietuvos, Graikijos, Lenkijos ir Rumunijos. Susitikime dalyvavo Klaipėdos miesto savivaldybės jaunimo atstovai.  Susitikimo tikslas -  tarptautinė konferencija apie skaitmeninį pilietinį dalyvavimą. Šio susitikimo metu buvo pristatytas projektas ir aptarti skaitmeninių įrankių, CERV programos bei kitų svarbių iniciatyvų vaidmuo skatinant šiuolaikinį pilietinį dalyvavimą.

Konferencijoje buvo kalbama "Išmanių miestų" ir vietos valdžios skaitmeninės transformacijos temomis. Ms. Athina Kotsona iš Graikijos vidaus reikalų ministerijos pristatė "Smart Cities" įrankius ir Europos Komisijos prioritetus Dimitrios Vergados, Atėnų savivaldybės atstovas, kalbėjo apie skaitmeninės transformacijos svarbą vietos savivaldos lygmeniu bei pristatė M.Sc. programą apie skaitmeninę kultūrą ir kitas pažangias skaitmenines technologijas. Kiti pranešėjai, tokie kaip Mr. Sifis Plimakis iš Peloponneso universiteto, Mr. Iraklis Bourantas iš Novoville įmonės ir Mr. Alexandros Maniatopoulos iš Yodiwo, dalijosi savo žiniomis ir geriausios praktikos pavyzdžiais skaitmeninių įrankių naudojimo srityje, siekiant skatinti inovacijas ir efektyvų valdymą. Despina Papadaki iš I.R.T.E.A. organizacijos pristatė Europos skaitmeninių dalyvavimo įrankių vadovą. Po pranešimų vyko klausimų ir atsakymų sesija, kurioje dalyvavo susitikimo dalyviai ir auditorija, suteikiant galimybę glaudžiai bendradarbiauti ir dalintis patirtimi.

Susitikimo metu buvo pabrėžta, kad skaitmeniniai įrankiai ir inovacijos yra kertiniai elementai siekiant modernizuoti vietos valdžios sistemas ir skatinti piliečių aktyvumą. Tarptautinė konferencija suteikė galimybę dalintis gerąja patirtimi su kitomis šalimis, prisidedant prie bendro tikslo - skatinti skaitmeninį pilietinį dalyvavimą.

Projekto partneriai aktyviai dalyvavo diskusijose, skirtose projekto administravimui. Šiose diskusijose buvo aptariama projekto vykdymo eiga, identifikuojami iššūkiai ir ieškoma efektyvių sprendimų. Bendras tikslas buvo užtikrinti, kad projekto administravimas būtų sklandus ir efektyvus, o kiekviena šalis galėtų įnešti savo unikalų indėlį. Didelis dėmesys buvo skiriamas projekto viešinimui. Partneriai dalijosi gerąja patirtimi, kurią jie įgijo vykdant projektą savo šalyse. Kartu buvo identifikuojamos geriausios praktikos ir strategijos, kaip projektas galėtų būti sėkmingai pristatomas ir populiarinamas tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu.

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content