Pradžia
Lt En

Išrinkti įdomiausių edukacinių erdvių konkurso nugalėtojai

2
Išrinkti įdomiausių edukacinių erdvių konkurso nugalėtojai

Klaipėdos mieste startavo kas dveji metai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos iniciatyva Nacionalinės švietimo agentūros organizuojamas Mokyklų edukacinių erdvių konkursas (toliau – Konkursas). Pirmasis konkurso etapas Klaipėdoje vyko gegužės 2-3 d., o antrasis – nacionalinis – etapas įvyks iki š. m. liepos 29 d. Išrinktos 3 uostamiesčio įstaigos, atstovausiančios miestą šalies mastu.

Konkurse galėjo dalyvauti ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo, neformaliojo vaikų švietimo ir formalųjį švietimą papildančio ugdymo mokyklos ir profesinio mokymo įstaigos. Konkurso tikslai – aktyvinti tikslingą, darnų ir estetišką mokyklų edukacinių erdvių kūrimą ir kūrybišką jų naudojimą mokinių ugdymo procesui organizuoti, įtraukiant į praktinę veiklą visą mokyklos bendruomenę; skatinti mokyklų bendruomenių kūrybiškumą ir savarankiškumą, kuriant mokyklos vidaus ir lauko edukacines erdves; ugdyti vaikų ir jaunimo aplinkosaugos ir bendrąsias vertybes, formuojant mokyklos aplinkos savitumą, kuriant gamtos ir žmogaus sąlyčio aplinkoje zonas; stiprinti bendravimo ir bendradarbiavimo ryšius tarp mokyklų, skleisti gerąją patirtį.

 Šiais metais norą dalyvauti konkurse pareiškė 7 miesto švietimo įstaigos: Klaipėdos universiteto „Žemynos“ ir Suaugusiųjų ir gimnazijos, „Verdenės“ ir „Vyturio“ progimnazijos, lopšelis-darželis „Volungėlė“, bei vaikų laisvalaikio centro klubai „Saulutė“ ir „Liepsnelė“.

Konkursui vykdyti ir geriausiai edukacines erdves kuriančioms mokykloms išrinkti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2022 metų sausio 21 dienos įsakymu Nr. AD1-111 sudaryta Mokyklų edukacinių erdvių vertinimo komisija. Apžiūrėjusi mokyklų edukacines erdves, ji atrinko tris savivaldybės lygmens konkurso nugalėtojas ir nacionaliniam lygmeniui pristatė šias švietimo įstaigas: lopšelį-darželį „Volungėlė“, „Verdenės“ ir „Vyturio“ progimnazijas bei Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubą „Saulutė“.

„Edukacinių erdvių dalyviai šiemet komisiją pasitiko su ypač kūrybingais sumanymais. Stebino originaliai išspręstos edukacinės erdvės – molio ir šiaudų studijų, kaktusų palangių, piešimo sienų koridoriuose, prieskoninių žolelių darželių su QR kodais, interaktyvių grindų, jausmų rato iki laipiojimo sienų, vamzdynų sienų lauke, lauko „laboratorijos“ ir kt.  Ypač sužavėjo lopšelio - darželio „Volungėlė“ kamieniniai inkiliukai su sparnuotais sodo gyventojais, „Verdenės“ vabzdžių viešbutis bei „Vyturio“ progimnazijos dinaminė-skaitmeninė klasė vestibiulio erdvėje“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Simona Šliogerienė.

Visoms  konkurse dalyvavusioms įstaigoms įteikti Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės padėkos raštai, o nugalėtojams – ir atminimo dovanėlės.

Nuotraukose: Mokyklų edukacinių erdvių konkurso nugalėtojų darbai.

       

 

 

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content