Pradžia
Lt En

Klaipėdiečiai raginami pasinaudoti galimybe nemokamai perduoti asbesto atliekas tvarkymui

2
Klaipėdiečiai raginami pasinaudoti galimybe nemokamai perduoti asbesto atliekas tvarkymui

Klaipėdos miesto savivaldybė primena, kad Klaipėdos miesto gyventojai vis dar gali nemokamai perduoti tvarkyti namų ūkyje susidariusias asbesto atliekas šių atliekų tvarkytojui.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija įgyvendina projektą „Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijoje namų ūkiuose susidariusių asbesto atliekų sutvarkymas“, finansuojamą valstybės dotacijos lėšomis. Projekto tikslas - siekiant užtikrinti sveikesnę Klaipėdos miesto aplinką, surinkti, išvežti ir saugiai pašalinti Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijoje namų ūkiuose susidariusias asbestinio šiferio atliekas.

Kviečiame individualių namų savininkus ir (ar) valdytojus, kurie  keitė gyvenamųjų namų stogus ir turi sukaupę asbesto atliekų ar planuoja jas sukaupti, kreiptis į savivaldybę (el. p. renata.chockeviciene@klaipeda.lt), nurodant individualaus pastato (-ų) savininką (-us) ir (ar) valdytoją ir jo kontaktus (telefono numerį), adresą,  ir faktiškai sukauptą asbesto turinčių gaminių atliekų kiekį (tonomis ar kilogramais).

Klaipėdos savivaldybės administracijos parinktas atliekų surinkėjas (UAB „Ekonovus) su gyventojais susisieks, sutartu laiku atvyks paimti namų ūkiuose susidarančias asbesto atliekas ir išveš į Klaipėdos regioninį atliekų tvarkymo sąvartyną saugiam šalinimui.

Gyventojai prieš atliekų išvežimą patys turi tinkamai ir saugiai supakuoti asbesto atliekas pagal šiuos reikalavimus: asbestinis šiferis turi būti sudėtas ant padėklų (palečių) bei sandariai apvyniotas plastikine pakavimo plėvele; asbesto šiferio laužas (smulkus) turi būti supakuotas į sandarią plastikinę tarą (dvigubus plastikinius maišus, didmaišius, statines, konteinerius ar kt.) ir sudėtas ant padėklų bei sandariai apvyniotas plastikine pakavimo plėvele. Supakuotos asbesto atliekos turi būti  padėtos taip, kad technika galėtų iškrauti/pakrauti krovinį. Asbesto atliekos dulkių ir plaušo pavidale neimamos.

Atkreipiame dėmesį, kad visos asbesto atmainos yra pripažintos I kategorijos kancerogenais, tad nesaugiai laikomos asbesto turinčių gaminių atliekos kelia pavojų žmonių sveikatai.

Kviečiame pasinaudoti galimybe nemokamai atiduoti pavojingas asbestinio šiferio atliekas tvarkymui.

Nuotrauka - https://aad.lrv.lt/ 

 

DAUGIAU INFORMACIJOS
Renata Chockevičienė Vyriausioji specialistė
Renata Chockevičienė
Padalinys: Aplinkosaugos skyrius
Pareigos: Vyriausioji specialistė
Tel. Nr.: 39 61 69
Kabinetas: 120
Atgal į kontaktų sąrašą

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content